Dyrepasseren tror isbjørnen Knut ble forgiftet

- Beveget seg i sirkler, fikk flere kramper og falt til slutt død om i vannet, forteller vitner.

DØDE: I morgen vil isbjørnen Knut obduseres. I dag har det versert flere teorier om hva som kan være dødsårsaken. En av dyrepasserne tror bjørnen kan ha blitt forgiftet. Foto: Scanpix
DØDE: I morgen vil isbjørnen Knut obduseres. I dag har det versert flere teorier om hva som kan være dødsårsaken. En av dyrepasserne tror bjørnen kan ha blitt forgiftet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Isbjørnen Knut, som døde i går, kan ha blitt forgiftet. Det tror i alle fall dyrepasser Peter Griesbach i Berlin Zoo.

- En så plutselig død hos et ungt dyr er absolutt ikke normalt. Man kan ikke utelukke at Knut ble forgiftet, sier Griesbach til den tyske avisa Berliner Morgenpost.

Fryktet gal person Han understreker at det kun er en teori.

- Jeg har lenge fryktet at en eller annen gal person ville gjøre noe mot Knut for å få oppmerksomhet. En annen mulighet er at Knuts kjendisstatus har preget ham så mye at han til slutt bukket under, sier dyrepasseren.

Avisa The National har snakket med en av gjestene i dyreparken, som var til stede da Knut døde.

Gjesten hevder overfor avisa at isbjørnen først beveget seg i sirkler. Deretter fikk han flere kramper, tilsynelatende et epileptisk anfall. Til slutt falt Knut død om i vannet.

Obduseres i morgen Dyrehagens bjørneekspert Heiner Kloes kollapset sa i går at Knut ikke var syk.

- Det var en helt vanlig dag. Han var sammen med binnene tidligere. Han vandret rundt i innhegningen, gikk ut i vannet, fikk en kort spasme og døde, sa Kloes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer