Dyrepasseren tror isbjørnen Knut ble forgiftet

- Beveget seg i sirkler, fikk flere kramper og falt til slutt død om i vannet, forteller vitner.

DØDE: I morgen vil isbjørnen Knut obduseres. I dag har det versert flere teorier om hva som kan være dødsårsaken. En av dyrepasserne tror bjørnen kan ha blitt forgiftet. Foto: Scanpix
DØDE: I morgen vil isbjørnen Knut obduseres. I dag har det versert flere teorier om hva som kan være dødsårsaken. En av dyrepasserne tror bjørnen kan ha blitt forgiftet. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Isbjørnen Knut, som døde i går, kan ha blitt forgiftet. Det tror i alle fall dyrepasser Peter Griesbach i Berlin Zoo.

- En så plutselig død hos et ungt dyr er absolutt ikke normalt. Man kan ikke utelukke at Knut ble forgiftet, sier Griesbach til den tyske avisa Berliner Morgenpost.

Fryktet gal person Han understreker at det kun er en teori.

- Jeg har lenge fryktet at en eller annen gal person ville gjøre noe mot Knut for å få oppmerksomhet. En annen mulighet er at Knuts kjendisstatus har preget ham så mye at han til slutt bukket under, sier dyrepasseren.

Avisa The National har snakket med en av gjestene i dyreparken, som var til stede da Knut døde.

Gjesten hevder overfor avisa at isbjørnen først beveget seg i sirkler. Deretter fikk han flere kramper, tilsynelatende et epileptisk anfall. Til slutt falt Knut død om i vannet.

Obduseres i morgen Dyrehagens bjørneekspert Heiner Kloes kollapset sa i går at Knut ikke var syk.

- Det var en helt vanlig dag. Han var sammen med binnene tidligere. Han vandret rundt i innhegningen, gikk ut i vannet, fikk en kort spasme og døde, sa Kloes.

Mellom 600 og 700 mennesker sto ved Knuts innhegning og så ham dø i vannet. Flere har tatt bilder av den flytende, livløse kroppen.

Isbjørnen skal obduseres i morgen.

GODE VENNER: Dyrepasser Thomas Doerflein passer godt på hele verdens nye kjæledegge.

Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet
GODE VENNER: Dyrepasser Thomas Doerflein passer godt på hele verdens nye kjæledegge. Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet Vis mer

Knut ble avvist av mora som barn, og ble derfor fostret opp av mennesker. Han hadde sin offentlige debut i mars 2007, foran et enormt pressekorps.

Reservepappa Avdøde Thomas Dörflein var Knuts dyrepasser fra starten av.

Som Knuts reservepappa, var han til stede hver dag og fulgte isbjørnens fremgang nøye.

I Knuts første levemåneder viste han fram Knut for pressen og de frammøtte hver dag.

Dörflein og Knut sov ved siden av hverandre, gikk morgenturer før åpningstid og gikk i vannet for å sikre Knuts svømmeferdigheter.

BLE AVVIST AV MORA: Knut ble forstøtt av mora og blir oppfostret i fangenskap av dyrehageansatte. Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet
BLE AVVIST AV MORA: Knut ble forstøtt av mora og blir oppfostret i fangenskap av dyrehageansatte. Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet Vis mer