Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dyrepoliti får øremerkede penger

Fremskrittspartiet lover øremerkede penger til det nye dyrepolitiet som skal opprettes.

-LOVER MER PENGER:  Vi har lovet politiet økte ressurser i årene framover, sier Frp's landbrukspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen til Nationen. Foto: Jacques Hvistendahl
-LOVER MER PENGER: Vi har lovet politiet økte ressurser i årene framover, sier Frp's landbrukspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen til Nationen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Her er det ikke snakk om å ta penger fra vanlig politiarbeid, ingen av politiets andre viktige oppgaver skal nedprioriteres. Her er det snakk om å gi mer ressurser til politiet, og øremerke penger til dyrepolitienheten. Vi har lovet politiet økte ressurser i årene framover, sier Frp's landbrukspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen til Nationen.

Frp kommer dermed Høyre i møte. Høyres stortingspolitiker Linda Hofstad Helleland og justiskomiteens nestleder Anders Werp har begge sagt at det blir feil hvis politiet skal prioritere dyrevelferdssaker framfor annen viktig kriminalitet.

Ørsal Johansens uttalelser til Nationen står i strid med det som Frps statssekretær i Justisdepartementet, Hans Røsjordet, signaliserte i forrige uke. Da sa Røsjordet at politiet må klare seg innenfor dagens økonomiske rammer. Ørsal Johansen avfeier dette.

- Jeg skal ta meg en prat med Røsjordet, jeg, sier Ørsal Johansen.

Det var i forrige uke at landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) varslet at regjeringen skal sette i gang et forsøk med dyrepoliti i Sør-Trøndelag. Deretter er planen å innføre ordningen også i andre politidistrikt.

(NTB)