Dyrepolitiet nedrent med saker: - Vil hindre vold mot kvinner og barn

Ser sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker.

DYREPOLITIET: Medlemmer i pilotprosjektet for bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet. Politiadvokat i Sør-Trøndelag politidistrikt Tina Marielle Værnes, regionjurist fra Mattilsynet Mona Holm-Ross, etterforsker Karine Larsen, Marius Rønningen og Toril Celius. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DYREPOLITIET: Medlemmer i pilotprosjektet for bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet. Politiadvokat i Sør-Trøndelag politidistrikt Tina Marielle Værnes, regionjurist fra Mattilsynet Mona Holm-Ross, etterforsker Karine Larsen, Marius Rønningen og Toril Celius. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) En drøy måned etter at pilotprosjektet for bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet i Sør-Trøndelag politidistrikt, populært kalt dyrepolitiet startet opp, har henvendelsene til gruppa strømmet inn.

Dyrepolitiet har allerede gått til pågripelse av en person. Mannen (19), som ble pågrepet den 27. august, ble den 11. september varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

Han er siktet for to grove brudd på dyrevelferdsloven, og politiet mener han har utøvd grov vold mot og avlivet en annen persons katt. - Ser sammenheng Ifølge fengslingskjennelsen har mannen fortalt politiet at han også har hatt tanker om å ta livet av mennesker.

Nettopp det å fange opp personer med slike tanker er noe av formålet ved dyrepolitiet, opplyser politiadvokat Tina Marielle Værnes ved dyrepolitiet.

- Vi vil gjennom arbeidet med dyrekrimsaker forsøke å avdekke og forebygge annen voldskriminalitet, da vi en ser en klar sammenheng mellom saker som gjelder grov voldsutøvelse mot dyr og voldskriminalitet mot spesielt kvinner og barn, sier hun til Dagbladet.

- Grunnen til at politiet har begjært varetektsfengsling i denne saken, og anser den som såpass alvorlig at det er brukt så mye tid og store ressurser på saken den siste måneden, er fordi det anses påkrevd for å hindre at han begår vold og i verste fall drap av barn og unge kvinner, fortsetter hun.19-åringens forsvarer Terje Engebretsen har så langt i dag ikke besvart Dagbladets henvendelse. Til Adressa sa advokaten følgende i september:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer