Dyrepolitiets første pågripelse: Mann (19) varetektsfengslet for å ha avlivet en annen persons katt

Fengslet i to uker.

DYREPOLITIET: Medlemer i pilotprosjektet for bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet. Politiadvokat i Sør-Trøndelag politidistrikt Tina Marielle Værnes, regionjurist fra Mattilsynet Mona Holm-Ross, etterforsker Karine Larsen, Marius Rønningen og Toril Celius.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DYREPOLITIET: Medlemer i pilotprosjektet for bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet. Politiadvokat i Sør-Trøndelag politidistrikt Tina Marielle Værnes, regionjurist fra Mattilsynet Mona Holm-Ross, etterforsker Karine Larsen, Marius Rønningen og Toril Celius. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 19 år gammel mann fra Trondheim er varetektsfengslet i to uker for grove brudd på dyreveldferdsloven.

Med det er han den første personen som er pågrepet etter etterforskning ved pilotprosjektet for bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet i Sør-Trøndelag politidistrikt, populært kalt dyrepolitiet.

Mannen ble pågrepet 27. august, opplyser politiet i en pressemelding. Han er siktet for to grove brudd på dyrevelferdsloven, og politiet mener han har utøvd grov vold mot og avlivet en annen persons katt.

Politiadvokat Tina Marielle Værnes bekrefter at 19-åringen er den første gruppa har pågrepet.

- Denne saken er uansett av en sånn alvorlighet at nok ville blitt prioritert selv om vi ikke hadde dette pilotprosjektet, sier Værnes til Dagbladet.

Hun sier etterforskningen ble startet etter en anmeldelse, og at 19-åringen var nevnt i anmeldelsen.

Adressa skriver at det heter i rettsboka fra fenglingsmøtet at ble handlingen utført for å gjøre et familiemedlem fornøyd.

- Politiet anser saken som alvorlig og spesiell på bakgrunn av både hvordan dyret ble avlivet og på bakgrunn av den gjentagelsesfaren som foreligger når det gjelder lignende handlinger og voldshandlinger av alvorligere karakter, heter det i politiets pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.