Dyrere banktjenester

Den norske Bankforening tror at bankenes gebyrer kommer til å øke i tiden som kommer. Grunnen er bankenes behov for å styrke egenkapitalen, slik at de kan stå bedre rustet i nedgangsperioder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Bankforeningen og Kredittilsynet mener at bankene tjener for dårlig og at egenkapitalen bør opp, slik at bankene holder seg flytende ved eventuelle tilbakeslag. Bankkrisen fra slutten av 1980-tallet skal ikke gjentas.

Når renten er så lav som nå, tjener bankene mindre på utlån enn før, og dermed må bankene øke fortjenesten på andre måter, mener Bankforeningen. Dette kan altså bety økte gebyrer på forskjellige banktjenester, som betaling av regninger.

- Det er kundene som må betale regningen. Det finnes ingen næring hvor leverandøren kan unnlate å ta kostnadene igjen i prisen. Det koster å være bredt representert, sier direktør Arne Skauge i Bankforeningen til NRK.

Men direktør i Forbrukerrådet, Per Anders Stalheim, mener at privatkundene bør skånes, og at bankene heller bør la næringslivet betale mer i renter og gebyrer, for eksempel for rådgivning.

(NTB)