Dyrere barnehage med Frp

ASKIM (Dagbladet) Bare tre dager etter at Stortinget vedtok å sette ned prisene på barnehageplasser, kjemper politikerne i Askim i kveld for å sette prisene opp. Pådriver for prishoppet på 250 kroner i måneden er «barnehagepartiet» Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finanskomiteens leder Siv Jensen (Frp) mener det ikke er noe galt i at hennes egne partifeller i Askim i Østfold vil pålegge småbarnsforeldre en ekstrautgift på 250 kroner i måneden, til tross for at Frp har vært en av de fremste pådriverne for barnehageforliket som ble vedtatt natt til tirsdag.

I forliket garanteres det at en barnehageplass ikke skal koste mer enn 1500 kroner i måneden fra 2004. Nedtrappingen av prisen starter i 2003.

Sinte

- Alle våre lokalpolitikere må få gå inn for det de mener er til det beste for sin kommune. Men jeg er enig i at det kan se noe merkverdig ut, og at signaleffekten er negativ. Problemet er bare at avtalen vi har inngått i Stortinget først skal virke fra august 2003, sier Siv Jensen.

Men blant småbarnsforeldrene i Askim er sinnene i kok foran kveldens bystyremøte. De føler seg lurt.

- Dette er stikk i strid med signalene som kommer fra rikspolitikerne. Men det er jo alltid lettvint å belaste småbarnsforeldrene - vi har ingen sanksjonsmidler. Vi kan jo ikke ta ut barna av barnehagen og si opp jobben i protest, sier lederen i foreldrenes arbeidsutvalg ved Skolegata barnehage i Askim, Hilde Fjeld Olsen.

- Alle må bidra

Formannskapet i Askim gikk i forrige uke inn for å øke satsene med 250 kroner for alle med samlet familieinntekt på over 325000 kroner. I dag koster en barnehageplass for denne gruppa 2575 kroner i måneden.

Høyre, Frp og Sp ønsket å øke prisen med 250 kroner for alle inntektsgrupper, men Høyre modererte forslaget.

- Når kommuneøkonomien er så dårlig, må alle være med og bidra, sier Frp's gruppeleder i Askim, Grethe Aasgaard.

DYR MORO: Mamma Hilde Fjeld Olsen må betale 250 kroner mer i måneden for datteren Karolines (4) barnehageplass dersom ordføreren i Askim, Hans Jakobsen, får viljen sin på bystyremøtet i kveld.