Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyrere enn ventet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kontantstøtten koster i år 270 millioner kroner mer enn budsjettert, ifølge Rikstrygdeverket. Flere enn ventet har valgt kontantstøtte framfor å ha barna i barnehage. I juni ble det utbetalt kontantstøtte for 95000 barn, det vil si 80 prosent av barna i aldersgruppen ordningen omfatter.
  • Sett med sentrumspartienes øyne er kontantstøtten altså en suksess. Å få 3000 kroner måneden fra staten, og selv ordne barnepass, er fristende. Og barnehageplasser for småbarn er mangelvare. Virkningene av kontantstøtten vet vi nå litt om. 400 private barnehager er blitt nedlagt i denne perioden. Mor bruker litt mer tid sammen med barna, men ikke far. Når ordningen er ferdig evaluert, får vi vite om de barna som kanskje mest av alle trenger en barnehageplass - barn av foreldre med dårlige norskkunnskaper - holdes hjemme fordi mor og far vil ha sjekken fra staten.