Dyrere strøm i høst

Strømprisen øker i høst med gjennomsnittlig 12-15 prosent ved en rekke energiverk rundt om i landet. Et energiverk øker prisen med hele 38 prosent, mens en stor leverandør som Oslo Energi legger opp til en økning på 25 prosent, viser tall fra Konkurransetilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kraftbransjen blir prisøkningen karakterisert som en normal sesongsvingning. Prisene i engrosmarkedet har gått opp, blant annet på grunn av frykt for at den norske kraftproduksjonen blir for liten til å dekke forbruket i vinter.

Distriktssjef Arild Johansson ved Konkurransetilsynets kontor i Kristiansand bekrefter at prisene stiger om høsten.

- I år registrerer vi imidlertid at prisøkningen kommer noe tidligere enn vi har vært vant til. På den annen side skjer økningen ut fra et lavere nivå enn i fjor, sier Johansson til NTB.

Han opplyser at Konkurransetilsynet i forrige uke fikk melding om at vel 50 av landets 150 energiverk vil øke prisen, og han regner med at flere meldinger vil følge denne uken. Energiverkene er pålagt å melde fra om prisendringer.

Før prisøkningene var gjennomsnittlig strømpris her i landet 20,3 øre pr. kilowatt-time (kWh). En prisøkning på 12-15 prosent innebærer derfor 2,5-3 øre mer pr. kWh.

(NTB)