HYTTE: Denne eiendommen rett ved Kragerø sentrum gikk for mer enn prisantydningen på 13,5 millioner kroner. I alt tre hus står på tomten, som omfatter 2,27 mål. Foto: Advokatfirmaet Midgaard & Opthun
HYTTE: Denne eiendommen rett ved Kragerø sentrum gikk for mer enn prisantydningen på 13,5 millioner kroner. I alt tre hus står på tomten, som omfatter 2,27 mål. Foto: Advokatfirmaet Midgaard & Opthun Vis mer

Dyreste hytte nå er 30 mill.

Det meldes om veldig stor etterspørsel, særlig etter de dyreste hyttene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen/Gard Setsaas): I frisk bris og 10 grader er det nærliggende for mange å tenke «Middelhavet» når ferien skal planlegges. Likevel trekker stadig flere potensielle hyttekjøpere mot Sørlandskysten, skriver Finansavisen.

På Finn.no er høyeste pris for strandeiendommer i skrivende stund 30 millioner kroner. Det er til gjengjeld en skikkelig perle. Hytta ved Vragviga på Stølepynten i Grimstad er bygget i 2001 og tomten er på over 10 mål.

Full fart ved sjøen I Kragerø har Advokatfirmaet Midgaard & Opthun, som tilhører Estate-kjeden, solgt 16 fritidseiendommer så langt i år.

- Det er veldig høy etterspørsel, særlig etter dyrere strandeiendommer. Det er noe helt nytt som er i ferd med å skje siden 2008, sier partner og megler Jan I. Opthun til avisen.

Denne uken solgte han det som er beskrevet som en «praktfull strandeiendom på fastlandet vest for Kragerø sentrum», kort tid etter at eiendommen ble annonsert. Prisantydningen var 13,5 millioner kroner, men kjøperen skal ha strukket seg «godt over».

Aktivt i mai Få dager senere fikk nok en strandeiendom, denne prissatt til 6,5 millioner kroner, ny eier.

- Det kommer stadig inn flotte fritidseiendommer, så nå skjer det mye. Særlig de siste helgene har vi hatt mange visninger av de helt dyreste eiendommene. Det segmentet har ligget stille i mange år, men plutselig er det liv i leiren, sier Opthun.

- Hva tror du det skyldes?

- Det har jeg ikke noe klart svar på. Disse konjunkturene i eiendomsmarkedet, også innenfor den enkelte sesong, de blir man aldri helt klok på. I flere år har det vært rekordlave renter og full sysselsetting, og likevel har fritidsmarkedet vært veldig dårlig siden 2008, sier han.

- Har mange ventet i flere år før de nå vurderer å slå til?

- Ja, det har de nok.

Rabatt for båt For at enkelte hytteselgere har måttet tåle sviende priskutt de siste årene, er det ingen tvil om - selv i et marked der det nesten ikke tilføres ny eiendomsmasse.

Mange av de mest kostbare eiendommene omsettes riktignok utenom det åpne markedet, men annonsene viser med all tydelighet at hyttemarkedet har gått motsatt vei av boligmarkedet de siste syv årene.

Meglerhuset Sædberg i Kristiansand har sitt kjerneområde i og rundt Blindleia. Eiendomsmegler Gustav J. Sædberg mener det særlig er øyhyttene som har fått unngjelde.

- Å kjøpe en hytte i dag handler om opplevelser, både båt og bading og at man skal kunne kjøre til noe - Dyreparken eller Bølgen og Moi i Ny-Hellesund, for eksempel. Folk er ikke på hytta bare to eller tre uker, de bruker den mye mer, sier han.

- Så det er ikke så populært lenger ute på øyene?

- Noen av de hyttene har vært gjennom et priskutt allerede, så vi selger en del på øyene, men da har kjøperne gjerne erfaring med øy, de er vant til å være i båt og ønsker å bruke naturen på den måten.

- Det har vært en dreining i lengre tid mot at bilvei er blitt mer viktig. Det er det samme som på fjellet. Mange har sett det, og dermed tatt en prisjustering.

- God start Sædberg mener 2015-sesongen fortsetter der 2014 slapp, i en stigende tendens.

- 2013 var et veldig dårlig år, og i 2014 doblet vi antallet salg. 2015 har etter vår mening startet godt. Vi formidlet hytte nummer 10 ved sjøen i dag, og det er vi fornøyd med, sier han.Mest respons er det på hytter opp mot 4 millioner kroner.

- Det er ikke veldig tungt i de høyere prisklassene, men heller ikke sånn at det finnes uendelig mange kjøpere, sier Kristiansand-megleren.

Flere økonominyheter - Det blir nok ny rekord
Hegnar: - Bøndene sulter ikke
Kan dette bli en ny SUV-favoritt

HYTTE: Eiendomsmegler Gustav Sædberg tror landsted i Grimstad vil selges for 30 millioner kroner. Foto: Meglerhuset Gustav J. Sædberg
HYTTE: Eiendomsmegler Gustav Sædberg tror landsted i Grimstad vil selges for 30 millioner kroner. Foto: Meglerhuset Gustav J. Sædberg Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer