Dyreste valgkamp noen gang

Høstens valgkamp blir Norges-historiens dyreste. Tilsammen vil partiene bruke 60 millioner kroner, 15 millioner mer enn forrige gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er 15 millioner kroner mer enn partiene brukte for fire år siden, skriver Stavanger Aftenblad

Alle partiene, med unntak av Høyre, har planer om å bruke mer penger foran høstens valg, enn hva de gjorde foran Stortingsvalget i 1997.

15 av de 60 millionene som skal brennes av, er øremerket reklameformål.

Mindre fra NHO

Ap topper listen med et valgkampbudsjett på 14 millioner kroner. I motsetning til de andre partiene er tilskuddene til fylkeslagene inkludert i dette beløpet. Arbeiderpartiet har fått 2,5 millioner kroner fra LO til valgkampen. Høyre skal bruke 9,9 millioner kroner på å formidle sitt budskap til velgerne. Det er 1,5 millioner mindre enn i 1997, og kommer av mindre støtte fra NHO og det offentlige. NHO har denne gangen sponset partiet med vel fire millioner kroner.

Oppsparte midler

KrF skal bruke 5 millioner kroner på å drive valgkamp i år. Sp tar av oppsparte midler og kommer opp i 4 millioner kroner. Frp har på sin side satt av 3,5 millioner kroner. SV er i år sponset av LO med 500.000 kroner, og kommer dermed ut med et totalt valgkampbudsjett på 2 millioner kroner.

Venstre og RV legger begge opp til et valgkampbudsjett på vel 1 million kroner.

(NTB)