«Dyret» gjenoppstått i EU-debatten

Nyhet til glede eller gremmelse: «Dyret» og Antrikrist gjør comeback i norsk EU-debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er EU «Dyret» i Johannes Åpenbaring? Dette ble påstått både i 1972 og i 1994. Talløse leserinnlegg i Vårt Land og lokalaviser på Vestlandet advarte mot «Det nye romerriket», der Antikrist hadde sete. Den europeiske union var et tegn på at vi levde i de siste tider.

På NRK møtte ja-biskop Per Lønning det konservative kristenfolkets høvdning Arthur Berg for i fullt alvor å disktuere «Dyret» og EU. Et opptak av programmet med engelsk tekst skal visstnok ha moret mang en EU-byråkrat i Brüssel.

Nå reiser «Dyret» hodet på nytt i EU-debatten. Ikke overraskende skjer det på Vestlandet.

- I EU kan vi se konturene av Bibelens spådommer om at det gamle romerske riket skal gjenoppstå, og at antikrist skal ha sete der, sier pastor Edvin Lobekk i Jæren Kristne Senter til Stavanger Aftenblad.

Han mener allikevel at holdningen til EU i menigheten er blitt mer nyansert siden 1994.

- Både hensynet til norsk eksport og at det blir stadig verre å stå alene, teller for medlemskap. EU er heller ingen rikmannsklubb lenger. Fra et kristent synspunkt kan også EU legge forholdene bedre til rette for å drive med evangelisering, sier Lobekk.

Pastor Arnfinn Clementsen i Karisma Senter i Stavanger er derimot forsatt helt klart nei-mann.

- Bibelen spår at det i endetiden vil oppstå et europarike som overstyrer det enkelte land, og som vil være sete for antikrist. Jeg finner mer og mer i utviklingen i EU som peker mot dette. Men det er ikke derfor jeg er EU-motstander, det er et faktum jeg bare kan ta til etterretning, sier han til Stavanger Aftenblad.

Vi skal ikke komme med noen ytterligere kommentarer, ut over å trekke fram «Pøbler mot EU» sitt gamle slagord:

- Ja til Dyret, nei til EU.

EU-BYRÅKRAT?: Vi hadde ikke noen gode bilder av «Dyret», men her er i hvert fall et bilde av verdens mest kjente satanist: avdøde Anton LaVey, «Den svarte paven».