Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyretragedie: Her brenner 44 travhester inne

- De vil ikke ut av stallen når det brenner.

 OVERTENT:  Verken brannskapene eller stallpersonell greide å redde ut noen av 44 hestene fra den overtente stallen nær Guelph i den kanadiske delstaten Ontario natt til tirsdag. Foto: Andrew Collins, The Canadian Press/AP/NTB Scanpix.
OVERTENT: Verken brannskapene eller stallpersonell greide å redde ut noen av 44 hestene fra den overtente stallen nær Guelph i den kanadiske delstaten Ontario natt til tirsdag. Foto: Andrew Collins, The Canadian Press/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Inne i den brennende stallbygningen på bildet over skjer en av de verste dyretragediene i moderne hestesport.

Ingen av de 44 trav- og passgjengerhestene lot seg redde ut av stallen i Canada.

Brannen startet ved 23-tiden lokal tid mandag kveld i den ene av stallene på treningssenteret Classy Lane Stables i Puslinch nær Guelph i delstaten Ontario.

- Det var ikke mulig å redde dem ut, slik jeg har forstått. Hester vil ikke ut av stallen når det brenner. De ser på stallen som sitt trygge sted, sier trener til 17 av hestene som omkom, Ben Wallace (65) til nettstedet Insidehalton.

Wallace har gjennom en lang karriere trent og kjørt flere av de beste traveren og passgjengerne i Canada og USA.

Millionhest
En av stjernehestene som mistet livet i brannen, var den seks år gamle passgjenger-hingsten Apprentice Hanover - verdsatt til om lag åtte millioner norske kroner.

Treningssenteret i Ontario har plass til 200 hester fordelt på flere staller.

Det er kjent fra dyrs adferd at også andre dyr enn hester vegrer seg for å søke ut fra brennende brennende hus.

I november i fjor omkom en 29 år gammel norsk kvinne og to andre europeere i forbindelse med forsøk på å redde ut en hest fra en stallbrann i Australia.

 NEDBRENT:  Restene av stallbygningen etter tragedien der 44 hester brant inne. Foto: Hannah Yoon, The Canadian Press/AP/NTB Scanpix.
NEDBRENT: Restene av stallbygningen etter tragedien der 44 hester brant inne. Foto: Hannah Yoon, The Canadian Press/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media