Dyrevernere raser mot politiet

En gruppe dyrevernere sier deres aksjoner vil fortsette til tross for at politiet fredag pågrep tre personer i forbindelse med en politirazzia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet aksjonerte blant annet mot et nettsted.

To av de tre pågrepne er tilknyttet kampanjen «Steng Løken Gård - frihet for forsøksdyrene» som i august stjal tre hunder fra forsøksgården. I begynnelsen av oktober stanset politiet demonstranter som var på vei til gården i Eidsberg.

Ifølge advokat Kjell T. Dahl som representerer aksjonistene ransaket politiet tre boliger, noe han mener var helt unødvendig ettersom dyrevernerne tidligere har forklart seg for politiet og stått fram med navn og personalia. I en pressemelding skriver Dahl at det vanlige i en slik sak ville vært om politiet innkalte de mistenkte til avhør.

Sikre spor

Dyrevernerne opplyser i samme pressemeldingen at kampanjen mot Løken gård vil fortsette.

Politiets aksjon fredag var også rettet mot nettstedet Indymedia som har hatt flere meldinger om ulike aksjoner mot pelsdyrfarmer den siste tiden. Hensikten var å sikre spor etter dem som sto bak skadeverket på en revefarm 29. oktober.

RV reagerer

Dataserveren politiet ransaket inneholdt også internettsidene til Rød Valgallianse og Blitz. Ifølge Klassekampen kopierte Økokrim også dette innholdet i aksjonen.

- Dette er som å ransake et partikontor uten tillatelse, det er helt uakseptabelt, sier RV-leder Torstein Dahle som fredag sendte et brev til Riksadvokaten om saken.

Politiadvokat Odd Kostveit i Telemark politidistrikt opplyser at verken datafirmaet eller noen av de andre på serveren er mistenkt i saken.

NTB