Japan

Dyreverngruppe fortviler: Ni hjorter døde av plast

Fant søppel på 4,3 kilo i en av magene.

HJERTESKJÆRENDE: Ni hjort har falt om døde i Nara-parken i Japan siden mars i år. Grunnen er hjerteskjærende. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kort togreise utenfor Kyoto i Japan ligger Nara Park. Parken er hjemmet til over tusen hjorter som vandrer fritt rundt. Hjortene anses som en nasjonalskatt, og er ifølge CNN godt vant med å bli matet av turister. Noen av dyra har til og med lært seg å bukke for godsakene.

Nå melder den lokale dyrevernsgruppa Nara Deer Preservation Foundation at ni hjorter har dødd av å spise plast siden mars. Store mengder plast har blitt funnet i magene deres, og i ett av dyra fant de så mye som 4,3 kilo med søppel, skriver Japan Times.

- Veldig tynne

- Hjortene som døde var veldig tynne. Jeg kunne kjenne beina deres. Vær så snill, ikke gi dem annet enn de utvalgte shika senbei-kjeksene (sukkerfri kjeks for hjort red.anm), sier dyrlege Rie Maruko fra dyrevernsgruppa.

Hun forteller at hjortene mest sannsynlig har begynt å spise plast fordi turister mater dem med snacks fra plastemballasjer. Det fører til at dyra enten lærer at slike poser inneholder mat, eller at de blir fristet av lukten av mat fra posen.

Det er allerede skilt på både engelsk og kinesisk som advarer mot å gi dyrene noe annet enn senbei-kjeks. Kjeksene kan man få kjøpt på butikker i nærheten, og kommer ikke i en plastemballasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer