Dyrevokter drept av rasende jaguarer

Sigurd Rushfeldt var hjelpeløst øyenvitne da en 21 år gammel kvinnelig dyrepasser ble drept av tre jaguarer i Wien Zoo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Austria Wien-proffen var tilfeldigvis i nærheten da dramaet utspant seg. - Jeg var ti meter fra da folk kom løpende fra jaguarburet. Vi løp til og så hvordan en svart jaguar var i strupen på passeren, mens de to andre slet i henne. Jeg fikk naturligvis sjokk.

Tragedien utspilte seg igår da den 21-årige dyrepasseren forberedte foringen av de tre jaguarene i Wiens berømte Schönbrunn-dyrepark. En feil gjorde at skyvedøren som skilte kvinnen fra de store kattene gled opp.

To av jaguarene angrep passeren, som døde av bittskader i hals og nakke. Forsøk på å skremme vekk dyrene med vannstråler mislyktes, og dyrehagesjef Helmut Pechlaner ble selv skadd da han prøvde å komme til hjelp. Den utdannede veterinæren fikk bittskader i hånden. De tre jaguarene har hatt tilhold i dyreparken siden 1994. Ifølge dyreparken er ingen av dem å betrakte som tamme.

_Ingen går inn til dyrene. De er villdyr, når alt kommer til alt, sier forvaltningsleder Gerhard Kasbauer til avisen der Standard.

- De prøvde blant annet å få dyrene løs med hjelp av vann, men kraften var ikke større enn en vannslange, sier Rushfeldt som sammen med to kamerater ble ufrivillige vitner til det stygge dramaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer