Dyrevokter drept av rasende jaguarer

Sigurd Rushfeldt var hjelpeløst øyenvitne da en 21 år gammel kvinnelig dyrepasser ble drept av tre jaguarer i Wien Zoo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Austria Wien-proffen var tilfeldigvis i nærheten da dramaet utspant seg. - Jeg var ti meter fra da folk kom løpende fra jaguarburet. Vi løp til og så hvordan en svart jaguar var i strupen på passeren, mens de to andre slet i henne. Jeg fikk naturligvis sjokk.

Tragedien utspilte seg igår da den 21-årige dyrepasseren forberedte foringen av de tre jaguarene i Wiens berømte Schönbrunn-dyrepark. En feil gjorde at skyvedøren som skilte kvinnen fra de store kattene gled opp.

To av jaguarene angrep passeren, som døde av bittskader i hals og nakke. Forsøk på å skremme vekk dyrene med vannstråler mislyktes, og dyrehagesjef Helmut Pechlaner ble selv skadd da han prøvde å komme til hjelp. Den utdannede veterinæren fikk bittskader i hånden. De tre jaguarene har hatt tilhold i dyreparken siden 1994. Ifølge dyreparken er ingen av dem å betrakte som tamme.

_Ingen går inn til dyrene. De er villdyr, når alt kommer til alt, sier forvaltningsleder Gerhard Kasbauer til avisen der Standard.

- De prøvde blant annet å få dyrene løs med hjelp av vann, men kraften var ikke større enn en vannslange, sier Rushfeldt som sammen med to kamerater ble ufrivillige vitner til det stygge dramaet.

- Vi klarte ikke å se mer og fjernet oss ganske fort. Dessuten var begge dørene inn til jaguarene åpne, sier Rushfeldt.

tarald.r.aas@dagbladet.no

FRAKTES BORT: Den 21 år gamle dyrepasseren fraktes bort i likbilen.
<B>KNUST: Harald Schwammer, direktøren for dyrehagen Schoenbrunn i Wien tok til tårene under pressekonferansen i dag.
<B>LUKKET IKKE DØRA: Den svarte jaguaren kommer ut av en luke i veggen i dyrehagen i Wien. Det var trolig en slik luke som sto åpen da den 21 år gamle dyrepasseren skulle tilberede maten til dyra.
DREPTE VOKTEREN: Her er en av de tre svarte jaguarene som drepte den 21 år gamle dyrepasseren i går.