Dyrevoktere spiste dyrene

To tyske dyrevoktere har fått sparken med umiddelbar virkning etter at det ble oppdaget at de spiste av lasset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to dyrevokterne jobbet i den zoologiske hagen i Recklingshausen nord for den tyske storbyen Köln. De to er mistenkt for å ha spist opp flere av dyrene de hadde ansvaret for.

En polititalsmann forteller at fem tibetanske fjellhøns og to kamerunske sauer er saknet og antatt døde. Etterforskningen tyder på at dyrene endte som grillmat hjemme hos de nå suspenderte dyrevokterne, som kan vente seg et kraftig oppgjør med politiet.

Den harmdirrende polititalsmannen påpeker at den lille dyrehagen i Recklingshausen var spesielt populær blant de helt små barna. De elsket å få klappe og kjæle med dyrene som spankulerte fritt omkring i anlegget, forteller han.

Mens dyrevokterne i Recklingshausen mesket seg med sau og høns, hadde en familie i Bielefeld lenger nordøst i Tyskland aldeles ikke lyst på skorpionen som kom til middag. Det giftige krypet lå på lur under spisebordet, og ble oppdaget da familien skulle til å spise.

Familiefaren holdt hodet kaldt, og greide å fange det 15 centimeter lange og svært giftige dyret i et tomt syltetøyglass. Dyret er nå overlevert til politiet, som forsøker å finne ut hvor det kan ha kommet fra.

(NTB)