Dyrker familiesamholdet

Cathrine (44) og Walter (45) er for veteraner å regne - om knappe tre år kan de feire sølvbryllup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cathrine (44) og Walter von Heesche (45) tar imot oss i eneboligen sin på Bygdøy. En velstelt hage og verktøy her og der tyder på en nevenyttig familie.

- Vi har faktisk bygd ut huset tre ganger og gjort nesten alt selv, sier Walter fornøyd. Restaurering av hus er Cathrine og Walters store fellesinteresse. For en kort tid tilbake kjøpte de et lite gårdsbruk i Sverige som de drar til så snart de har tid.

- Vi har egentlig svært ulike interesser og bruker mye tid hver for oss, men jeg tror husprosjektene er noe av det som binder oss sammen.

Uansett hvor mye vi er borte fra hverandre, er hjemmet og landstedet en felles base hvor alle i familien kommer og går, sier Cathrine.

Cathrine og Walter møttes da Cathrine som 17-åring dro på språkreise til Walters hjemby i Tyskland. Det var forelskelse ved første blikk. Etter fire år som avstandskjærester kom Walter til Norge.

- De første årene var pangforelskelsen helt avgjørende for at vi holdt sammen. Etter at vi fikk familie er det samarbeid og tålmodighet som har betydd mest, sier Cathrine.

For ekteskap er ikke noe som går av seg selv. Cathrine og Walter har to ganger oppsøkt familierådgivning for å få hjelp til å komme ut av kriser. Begge gangene har de klart å redde forholdet.