FIKK SPARKEN: Veterinæren mistet jobben da det ble klart at han hadde avlivet nærmere 200 hunder, og påført dem unødvendige smerter underveis. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Veterinæren mistet jobben da det ble klart at han hadde avlivet nærmere 200 hunder, og påført dem unødvendige smerter underveis. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer

Dyrlege fikk sparken:

Dyrlege sparket: Hundrevis av hunder «hylte i smerte» under avliving

Nå har dyrlegen mistet jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Omtrent 200 hunder skal ha blitt utsatt for en unødvendig smertefull avliving av en veterinær i Skottland, melder nettsiden til veterinærrådet i Storbritannia, RCVS.

Hylte av smerte

Saken kom til overflaten da den misfornøyde hundeeieren Rachael Roberts (34) anmeldte dyrlegen til RCVS for forholdene.

Anmeldelsen kom etter at schæferen deres, Bouncer, skal ha «hylt av smerte» under de siste minuttene av sitt liv.

Veterinæren på 89 år kom på et hjemmebesøk for å avlive schæferen, og valgte å avlive hunden ved hjelp av en sprøyte satt i hjertet uten noen form for bedøvelse.

- Det var forferdelig. Bouncer hylte i det som virket som en evighet. Jeg har aldri hørt en hund lage en slik lyd før, sier hun i et intervju med The Times.

Mistet jobben

Gjennom etterforskningen av veterinæren, som har vært praktiserende i 65 år, kom de fram til at han skal ha brukt den samme smertefulle avlivingsmetoden på rundt 200 hunder.

Smith har selv erkjent at flere av hundene hylte av smerte før de døde.

Veterinærrådet fant ham skyldig i flere tiltalepunkter. Blant annet i å ha unnlatt å informere hundeeiere om faren og risikoen ved å gjennomføre avliving gjennom en direkte sprøyte i hjertet, samt å ha avlivet hunden uten bedøvelse.

Ved å gjennomføre en avliving uten bedøvelse vil man påføre hunden unødvendig smerte, opplyser rådet.

På grunn av høy gjentakelsesfare har rådet bestemt å inndra veterinær-lisensen hans, og han har derfor mistet jobben.

- Vi har kommet fram til at avlivingen førte til unødvendig smerte og lidelse for Bouncer. Vi konkluderer med at det er en risiko for at dette kan gjenta seg i framtiden, og at han dermed kan påføre andre dyr den samme lidelsen, sier Chitra Karve, på vegne av RCVS.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer