Dyrlegen klarte ikke å ta livet av disse seks valpene

Nå har han huset fullt.

TRE SVARTE, TRE HVITE: De seks valpene ble reddet av dyrlegerparet da eierne ikke så annen råd enn å få dem avlivet. Foto. Magnus Harjen
TRE SVARTE, TRE HVITE: De seks valpene ble reddet av dyrlegerparet da eierne ikke så annen råd enn å få dem avlivet. Foto. Magnus HarjenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag postet dyrlege Magnus Harjen følgende oppdatering på Facebook:

«Noen ganger suger det å være dyrlege! Når noen kommer med en høydrektig tispe og ber deg sterilisere henne og ta livet av alle de fullt utformede fostrene ligger høyt oppe på lista av slike tilfeller. Lang historie kort; vi er nå fosterforeldre for ei tispe og seks nyføde valper. Tispa er en nydlig blanding av golden og labrador retriever med et fantastisk gemytt. Faren har jeg ikke møtt, men han skal være en husky. Valpene trenger gode hjem om en åtte ukers tid, så spre ordet og hjelp oss å finne hyggelige mennesker som ønsker seg en slik.»

- Ulykksalig situasjon - Det var en ulykksalig situasjon hvor tispa ble drektig uten at man ville det. Hundeeierne er hyggelige mennesker, og ville det beste, men de kunne ikke ta vare på dem, sier Harjen.

Dyrlegen klarte ikke å ta livet av disse seks valpene

Hundemora og de seks valpene er har allerede flyttet inn i dyrlegens hjem i Bærum, der de også er tatt godt imot av dyrlegens to barn, og hunden og katten som bor i huset fra før.

Det var Harjens kone, som også er dyrlege, som foreslo at de skulle ta vare på hundemora og valpene den første tiden etter fødeselen.

- Vi låner mora og det går veldig bra. Eierne er veldig glade for at vi kunne gjøre det på den måten, sier Harjen.

ÉN DAG GAMLE: Valpene, som er krysning av retriever og husky, er en dag gamle. Om åtte uker er de klare for å finne seg til rette i et nytt hjem. Foto: Magnus Harjen
ÉN DAG GAMLE: Valpene, som er krysning av retriever og husky, er en dag gamle. Om åtte uker er de klare for å finne seg til rette i et nytt hjem. Foto: Magnus Harjen Vis mer

Valpene er nå en dag gamle, og all er tilsynelatende friske og raske.

Trenger nye hjem Harjen har allerede fått mange tilbakemeldinger på Facebook-meldingen.

- Det er blitt en liten storm på facebook, og mange har allerede sagt seg interessert i å ta vare på en valp, sier Harjen.

De seks valpene, tre sorte og tre hvite, må være i nærheten av mora i åtte uker. Deretter er de klare for å finne seg til rette i et nytt hjem.

Mor er en blanding av golden og labrador retriever. Far, som nok er ute og flyr, er visst en husky.

Selv om disse seks reddet livet, må Harjen i jobben som dyrlege av og til ta livet av friske dyr.

- Det er ikke det morsomste vi gjør, å ta livet av disse små. Denne gangen fant vi heldigvis en annen løsning, sier Harjen.