Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyrt selskap

Ville du betalt 1,8 millioner for å spise lunsj med denne milliardæren?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år auksjonerer investor-guru Warren Buffett (72) bort en lunsj med seg selv. Vinnerbudet har ligget rundt 200 000 kroner. Da auksjonen ble avsluttet på eBay i natt, var det høyeste av de 141 budene på 1,8 millioner kroner.

- Vi vil trolig offentliggjøre navnet på vinneren fredag, sier Cecil Williams til nyhetsbyrået AP.

Han er sjef i Glide Foundation, organisasjonen som får pengene for å hjelpe hjemløse og andre vanskeligstilte. Personen som bladde opp flest dollar, identifiserte seg kun som «schtinyt» under nettauksjonen. Han får ta med opptil ti personer på lunsjdaten som blir på en New York-restaurant i mai neste år.

Warren Buffet er verdens nest rikeste mann med sine 220 milliarder kroner. Pengene har han tjent ved å ha en særdeles god nese til å lukte seg fram til de rette aksjekjøpene. Så hvis han kommer med noen gode tips under lunsjen, kan det jo hende at 1,8 millioner lunsjkroner blir en klok investering.

INVESTOR-KONGEN: Når Warren Buffett snakker, lytter investorne. Det vites ikke om det samme gjelder når han spiller ukulele.