Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyster påminnelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fredag besluttet en domstol i Moskva at landets eneste nasjonale, uavhengige TV-stasjon, TV6, må stenge, formelt fordi den har brutt finanslovgivningen. Den praktiske virkningen er at landets befolkning nå bare har tilgang til statskontrollert TV. I fjor ble en annen uavhengig kanal, NTV, stengt med samme begrunnelse, og rettsforfølgelsen av TV6 startet først da journalistene fra NTV hadde overtatt TV6 og forvandlet den til landets fjerde største TV-stasjon. En rekke politikere har protestert mot nedleggelsen, men president Putin har vært taus.
  • Siden 11. september har den russiske presidenten vært Vestens venn. Det må ikke forlede oss til å lukke øynene for den ensrettingen som foregår under hans styre. Stengningen av TV6 er en ubehagelig påminnelse om at Putins Russland ikke har tatt skrittet så langt bort fra sin autoritære fortid, selv om man formelt skyver økonomilovgivningen foran seg.
Hele Norges coronakart