Corona:

Dyster rekord i Kristiansand

For andre dagen på rad har det blitt registrert et rekordhøyt smittetall i byen.

SMITTEREKORD: Det siste døgnet har Kristiansand kommune registrert 85 nye smittetilfeller. Det er ny rekord. Foto: Tor Erik Schröder / NTB
SMITTEREKORD: Det siste døgnet har Kristiansand kommune registrert 85 nye smittetilfeller. Det er ny rekord. Foto: Tor Erik Schröder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smittetallene i Kristiansand har aldri vært høyere enn de er nå. Det siste døgnet er det registrert 85 nye smittetilfeller i Kristiansand, opplyser kommunen på sine nettsider.

Dermed setter kommunen ny smitterekord for andre dagen på rad.

Utbrudd blant russen

I går ble det kjent at 44 russ var smittet av coronaviruset i Kristiansand. Det siste døgnet har ytterligere 50 russ fra ulike videregående skoler testet positivt for covid-10.

Til sammen er det påvist smitte hos 105 russ siden 17. mai.

Russepresident på Vågsbygd videregående skole, Andrine Hilde, omtalte i går situasjonen som «alvorlig».

- ALVORLIG: En av russepresidentene i Kristiansand, Andrine Hilde, omtaler smitteutbruddet som «alvorlig». Foto: Privat
- ALVORLIG: En av russepresidentene i Kristiansand, Andrine Hilde, omtaler smitteutbruddet som «alvorlig». Foto: Privat Vis mer

- Det er et veldig høyt tall. Jeg håper alle er forsiktige den neste tida og følger alle restriksjoner slik at vi kan feire resten av russetida sammen på en trygg og forsvarlig måte, sa hun til Dagbladet.

Alle videregående skoler i Kristiansand er nå satt på rødt nivå. Russen innstiller også all sin aktivitet den neste tida.

- Russen tar ansvar. De pauser alle aktiviteter i ei uke, så skal vi ha et nytt møte førstkommende tirsdag. Dette er helt nødvendig hvis det skal være mulig for dem å ha en russefeiring seinere også, sa fylkesdirektør i Agder fylkeskommune, Arly Hauge under en pressekonferanse torsdag formiddag.

Høyt smittetrykk

Før i går var rekorden 38 smittetilfeller på ett døgn. I går ble det registrert 75 smittede. I dag ble også denne rekorden slått.

TESTREKORD: Det er lange testkøer utenfor teststasjonene i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
TESTREKORD: Det er lange testkøer utenfor teststasjonene i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

- Tallene er høyere enn vi noensinne tidligere har hatt i pandemien. Det er et stort arbeid som pågår med å kontakte nærkontakter, sa kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik torsdag.

Samtidig har aldri flere personer testet seg. I går satt kommunen testrekord da de testet 1113 personer - cirka én prosent av alle innbyggerne i kommunen.

Det er foreløpig ikke innført noen nye tiltak som følge av utbruddet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer