72 nye smittetilfeller i Kristiansand:

Dyster smitterekord: - Dramatisk

Aldri før har Kristiansand registrert så mange coronatilfeller. Over halvparten av de smittede er russ, som nå innstiller alle sine aktiviteter.

REKORD: Det siste døgnet har Kristiansand kommune registrert 72 nye smittetilfeller. Det er en soleklar smitterekord. Foto: Tor Erik Schröder / NTB
REKORD: Det siste døgnet har Kristiansand kommune registrert 72 nye smittetilfeller. Det er en soleklar smitterekord. Foto: Tor Erik Schröder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har Kristiansand kommune registrert 72 nye coronatilfeller. 44 av de smittede er russ, mens ytterligere fire er nærkontakter av russen.

Det opplyste kommunen under en pressekonferanse torsdag formiddag. Det er en soleklar og dyster ny smitterekord i sørlandskommunen.

- Jeg opplever dette som en dramatisk situasjon, sier ordfører Jan Oddvar Skisland om smitterekorden.

Russen stanser aktivitet

Som følge av det store smitteutbruddet innstiller russen all sin aktivitet inntil videre, forteller fylkesdirektør Arly Hauge i Agder fylkeskommune.

- I dag har vi hatt et møte med alle russepresidentene. Russen tar ansvar. De pauser alle aktiviteter i ei uke, så skal vi ha et nytt møte førstkommende tirsdag. Dette er helt nødvendig hvis det skal være mulig for dem å ha en russefeiring seinere også, sier Hauge.

Han ber russen om å forbli i ro den neste tida.

- Bli hjemme, og unngå å blande kohorter, er den klare oppfordringen fra fylkesdirektøren.

Slo rekorden på én kveld

Allerede i går ble det klart at smitterekorden i Kristiansand sto for fall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer