Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyster smitterekord

USA registrerte 66 600 nye tilfeller av coronasmitte lørdag. Det er det høyeste antallet registrert på ett døgn.

SMITTEREKORD: Ny smitterekord i delstaten Florida. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SMITTEREKORD: Ny smitterekord i delstaten Florida. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Delstaten Florida har registrert 15 300 nye tilfeller av coronasmitte det siste døgnet. Det er det høyeste tallet som er registrert i USA på ett døgn.

Til sammen 269 811 personer er eller har vært registrert smittet av viruset i delstaten. Tallet på coronarelaterte dødsfall var søndag 4 242 ifølge helsemyndighetene i Florida.

Den forrige rekorden hadde California lørdag da det ble registrert 11 694 nye smittetilfeller på ett døgn.

Sprengt kapasitet

Florida er den tredje verst rammede delstaten i USA etter New York og California.

Florida har opplevd at antallet nye tilfeller daglig har skutt i været. Nå er intensivavdelingene fullstendig sprengt på 40 sykehus i delstaten, melder NBC News.

- Vi plasserer oss selv i fare, og så er ikke andre folk villige til å gjøre noe som helst og faktisk heller går motsatt vei og aggressivt promoverer sykdommen. Det er nedslående, sier legen Andrew Pastewski, som leder intensivavdelingen ved Jackson South Medical Center i Miami, til Reuters.

Gjenåpner samfunnet

Guvernør Ron DeSantis startet gjenåpningen av Floridas økonomi i mai, noe som viste seg å være altfor tidlig og som har resultert i at smittetallene er gått i været.

Til tross for at smittetallene fremdeles øker, har delstatsmyndighetene valgt å gjenåpne mye av samfunnet.

Lørdag åpnet blant annet Disney Wolrd i Orlando etter å ha vært stengt i fire måneder. Flere hundre mennesker hadde stilt seg opp utenfor før åpningen, noen av dem med Mikke Mus-ører og alle med munnbind, i tråd med nye retningslinjer på grunn av coronapandemien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!