Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dyster utvikling

- Den største utfordringen i dagens kriminalpolitikk er behandlingstiden hos politiet, mener riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor brukte norsk politi i gjennomsnitt 233 dager på å etterforske en sak. Som regel faller det ikke dom før et år etter at saken ble anmeldt.

- Dette er alt for dårlig, konstanterer riksadvokat Tor-Aksel Busch. Riksadvokaten har tidligere vært opptatt av å forsvare kvaliteten i arbeidet med kriminalsaker. Nå vil Busch rette fokus mot hastigheten:

- Jeg har inntrykk av at politiet veldig ofte blir fanget av 'neste sak'. Det vil si at de legger til side en sak som nesten er etterforsket, for å starte på en ny. Først når denne er avsluttet sender de videre den første saken til påtalemyndigheten, sier Busch.

Dette kom frem under et seminar i regi av Justisdepartementet i dag. Her ble det satt fokus på flaskehalsene i rettsystemet.

- Det er unødvendig at bagatellmessige legemsfornærmelser tar like lang tid å etterforske som grove narkotikaforbrytelser, sier Busch som ikke hadde noen resept på hvordan politiet skal effektivisere arbeidet.

- Vi er nødt til å se på rutiner sammen med politimestrene, sier han.

I 1960 var det 39 000 saker som ble anmeldt til politiet. I 1999 har vi for lengst passert 300 000 saker. Rettsystemet er allerede fulltegnet av saker til langt inn i år 2000.