Du leser nå Dagbladet Pluss

Klima

Dystre nyheter fra forskere: - Fem prosent sannsynlighet for at vi klarer klimamålet

- Jeg tror det toget har gått, sier klimaforsker.

VARMERE KLIMA: Forskere står på en båt i nordvest-passasjen. Etter 24 dager og over 10 000 kilometer, har den finske båten nådd rekordlangt på uten å bli stoppet av isen som følge av en varmere sommer, skriver nyhetsbyrået AP. Foto: AP / NTB Scanpix
VARMERE KLIMA: Forskere står på en båt i nordvest-passasjen. Etter 24 dager og over 10 000 kilometer, har den finske båten nådd rekordlangt på uten å bli stoppet av isen som følge av en varmere sommer, skriver nyhetsbyrået AP. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parisavtalen, klimapolitiske satsinger, teknologiutvikling og fokus på grønnere mat. Mange tiltak gjøres, men det er ikke nok, har forskere ved University of Washington funnet ut.

Ifølge deres forskning er det bare fem prosent sannsynlighet for at verden klarer togradersmålet - med mindre noe dramatisk skjer.

Det skriver forskningsmagasinet Nature.

- Skummel påminnelse

At temperaturen ikke skal stige mer enn to grader over førindustrielt nivå innen 2100, er målet til FN. Det er grenser for hva jordas økosystem kan tåle, før det ikke lenger fungerer som det skal.

Forskerne bak rapporten skriver at det er bare fem prosent sannsynlighet for at verden klarer togradersmålet. I tillegg har de regnet ut at det er bare én prosent sjanse å holde oss under 1,5 grader.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.