Historisk måling:

Dystre tall: - Alvorlig

Det startet bra, men etter en kaotisk seinsommer har president Joe Bidens lykke snudd. Dystre tall kan bli et vendepunkt, tror USA-ekspert.

TALLTRØBBEL: USAs president Joe Biden er i trøbbel, ifølge meningsmålingene, som for første gang i hans presidentperiode viser at han har flertallet av amerikanerne mot seg. Foto: AFP / NTB
TALLTRØBBEL: USAs president Joe Biden er i trøbbel, ifølge meningsmålingene, som for første gang i hans presidentperiode viser at han har flertallet av amerikanerne mot seg. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha ridd på en bølge av medgang og godvilje, kan Joe Biden ha kommet til et vendepunkt som i ytterste konsekvens kan sette hans politiske framtid i alvorlig fare.

Det mener den norske USA-eksperten Eirik Løkke, rådgiver i Civita.

For tallenes tale er klare, og de dystre tallene er alt annet enn hyggelig lesning for USAs 78 år gamle president.

Biden = upopulær

For første gang i sitt åtte måneder lange presidentskap, har ikke lenger Biden flertallet av amerikanerne i ryggen. Snarere tvert i mot er det nå en majoritet i USA som ikke setter pris på Bidens innsats.

53 prosent av befolkningen sier at de ikke støtter presidenten, mens bare bare 43 prosent sier at de støtter ham, viser en måling Gallup har gjennomført.

En sammenstilling av flere målinger tallknuserne i Fivethirtyeight har gjennomført, er ikke like dramatisk. Der er det bare 48 prosent av amerikanerne som sier de ikke støtter Biden, mot 45 prosent som støtter ham.

Trenden er uansett klar: Det går i feil retning for Biden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer