Drukning:

Dystre tall for drukningsulykker

Sju personer omkommet i drukningsulykker på én uke. Redningsselskapet råder alle til å løfte blikket og følge sjøvettregler.

- INNEBÆRER EN RISIKO: 40 prosent av alle drukningsulykker skjer i sommermånedene fra juni til august, i følge Redningsselskapet.Foto: Annika Byrde / NTB

- INNEBÆRER EN RISIKO: 40 prosent av alle drukningsulykker skjer i sommermånedene fra juni til august, i følge Redningsselskapet.
Foto: Annika Byrde / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommer- og fellesferien er i gang for fullt, og mange nordmenn er på norgesferie både til lands og til vanns. Men sommeren er også toppmåneder for drukningsulykker.

I løpet av uka som var, mistet sju personer livet i drukningsulykker.

- Én drukningsulykke er én for mye, sier Tanja Krangnes, fagleder for drukningsforebygging i Redningsselskapet, til Dagbladet.

Sju omkommet på én uke

Hele 40 prosent av drukningsulykker skjer på sommeren, ifølge Redningsselskapet.

Bare denne uka har sju personer mistet livet. I tillegg mistet én person livet tidligere i måneden.

Mandag mistet en eldre kvinne livet etter en drukningsulykke i Bøverdalen i Lom kommune. Torsdag mistet to personer livet på grunn av drukning.

I Sandungen i Asker mistet en person livet som følge av drukning og en mann i 50-åra mistet livet i en ulykke i Grue utenfor Kongsvinger.

Fredag omkom en mann i 40-åra i en drukningsulykke på Konnerud i Drammen. Og lørdag mistet en mann i 80-åra livet etter en drukningsulykke i Valdres.

I starten av juli omkom en mann i slutten av 50-åra etter å falt over bord fra en båt og druknet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer