- Dystre utsikter for Syria

Sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er et betydelig press på Russland for å få til en bevegelse i den fastlåste Syria-konflikten, men lite tyder på at det vil skje med det første, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

- Jeg tror Russland merker presset og føler at det er litt ukomfortabelt. Men vi har ikke fått noe signal om en ny russisk politikk i dag, sier Eide om Syria-diskusjonene som foregikk i kulissene av den internasjonale sikkerhetskonferansen i München lørdag.

FNs spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi, har bedt om å få et sterkere mandat fra Sikkerhetsrådet.

- Han understreker at splittelsen i det internasjonale samfunnet ikke bare betyr at man ikke får noe gjort, det er også med på å gjøre vondt verre, sier Eide, som lørdag hadde et frokostmøte med Brahimi.

- Det sender signaler i alle retninger, slik at både opposisjonsgrupper og Assads regime føler at de har støtte hos noen, sier utenriksministeren til NTB.

Derfor ber Brahimi om mer tydelighet fra de fem faste medlemmene av Sikkerhetsrådet.

- Men jeg er ikke veldig optimistisk til at det vil skje i nærmeste framtid. Det er ikke kommet fram noe her som tilsier at det er nært forestående. Det er ganske dystert, og Brahimi er ærlig pessimistisk. Det er leit, men det er samtidig bedre å være realistisk enn å late som at det går bra, sier Eide.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer