Dyttet mann ned i t-bane-sporet - sto og så på at han døde

30-åring tilstår drap i New York og kommer med rystende detaljer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om drapet på Ki Suk Han (58) på t-banen i New York mandag, har fått stor oppmerksomhet verden rundt.

Ikke bare på grunn av at drapet var grufullt i seg selv, men også fordi tabloiden New York Post i går trykket et stort bilde fra saken på forsida.

Ettbarnsfaren havnet i en krangel med en gateselger på perrongen, slik det framgår av videoen i toppen av denne saken.

- Hørte torsoen knekke - La meg være i fred, sier mannen til ettbarnsfaren i videoen.

Seinere dytter han mannen ned i skinnene, der han blir påkjørt av toget og dør. Bildet som har skapt kontroverser, er tatt av Han rett før han blir påkjørt av toget.

Gjerningsmannen er nå identifisert som Naeem Davis (30). Han har ifølge New York Post erkjent å ha dyttet Han ned i t-banesporet, og dermed drept ham.

Avisa skriver videre at Davis ble stående og se på at Han ble knust av toget.

- Han har forklart at han hørte torsoen knekke, og at han da forstod at Hon var død, sier en politikilde til avisa.

Videre skal 30-åringen ikke vise noen tegn for anger etter den grufulle hendelsen. Davies har i politiavhør forklart at han ble trakassert av Han.

- Jeg ba ham om å få være aleine. Men han ville ikke lytte, så jeg dyttet ham, skal han ha forklart.

- Var beruset og sint 30-åringen er en gammel kjenning av politiet. Han har blitt arrestert en rekke ganger i New York og har i tillegg et langt rulleblad i delstaten Pennsylvania.

58 år gamle Han var innvandrer fra Korea, og etterlater seg kone og en tenåringsdatter. Enka sier til New York Post at de to hadde hatt en krangel den dagen han ble drept, og at mannen var beruset og sint da han dro mot Manhattan for å hente et pass.

I ettertid skal politiet ha funnet en vodka-flaske som mannen hadde på seg da han ble drept.

Tabloid-avisa har i ettertid fått massiv kritikk for trykkingen av dødsbildet. Den omhandler etikken rundt det å trykke et bilde av en mann som er i ferd med å dø.

Viderer har også fotografen fått kritiske spørsmål rundt det at prioriterte å ta bilder av situasjonen, og ikke hjalp til. I dag tok han imidlertid bladet fra munnen og snakket ut i samme avis.

- Jeg var for langt unna til å gripe inn, sier han.

 INNRØMMER:  Naeem Davis (30) har innrømmet å ha dyttet ettbarnsfaren ned i t-baneskinnene så han ble påkjørt og drept av toget. Han viser ifølge New York Post ingen tegn til anger. Foto: NYPD
INNRØMMER: Naeem Davis (30) har innrømmet å ha dyttet ettbarnsfaren ned i t-baneskinnene så han ble påkjørt og drept av toget. Han viser ifølge New York Post ingen tegn til anger. Foto: NYPD Vis mer