Dyttet ned på skinnene etter krangel, sekunder senere ble han drept av toget

Politiet har frigitt video og bilder av den mistenkte, som kom seg vekk fra stedet etter krangelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En krangel mellom to menn på en T-baneperrong på Manhattan endte katastrofalt mandag.

Politi og vitner forteller at en av mennene dyttet den andre ut på togskinnene kun sekunder før toget kjørte inn på perrongen.

Toget traff mannen klokka 12.30, og han ble erklært død kort tid etterpå på et sykehus i nærheten, skriver NBC News.

Nå har politiet frigitt video og bilder av den mistenkte, som kom seg vekk fra stedet etter krangelen.

Mumlet Vitner har fortalt politiet at den etterlyste mannen mumlet for seg selv like før han begynte å krangle med den 58 år gamle mannen han til slutt dyttet ut på togskinnene.

Et vitne fanget krangelen på film, og forteller at den etterlyste skal ha sagt noe som «la meg være i fred... still deg i kø».

Etter å ha blitt dyttet forsøkte 58-åringen å klatre opp på plattformen igjen, men døde da han ble fanget mellom toget og kanten på plattformen.

- Folk bare stod der i frykt og sjokk, uten å egentlig vite hva som foregikk, sier Patrick Gomez, som var på perrongen da hendelsen skjedde, til NBC News.

Tok bilder Politiet klarte innen få minutter etter hendelsen å evakuere hele plattformen.

- Noen begynte å løpe ut av plattformen, andre bare stod der, forteller Gomez.

Den mistenkte ble sist observert med en mørk jakke, en grå t-skjorte og en caps.

Blant passasjerene som ble vitne til hendelsen var en freelancefotograf fra avisa New York Post. I dagens papirutgave av avisa dekker et bilde av mannen rett før toget treffer hele forsiden, med tittelen «Dyttet på T-banesporet, denne mannen er i ferd med å dø».

Bildene har skapt sterke reaksjoner og debatt, og flere lesere har i dag reagert på at ingen, inkludert fotografen, forsøkte å trekke mannen i sikkerhet.

DYTTET: En mann ble påkjørt av toget og døde etter at en annen mann dyttet ham ut på togskinnene på et T-banestopp på Manhattan i New York mandag. Foto: REUTERS / NYPD
DYTTET: En mann ble påkjørt av toget og døde etter at en annen mann dyttet ham ut på togskinnene på et T-banestopp på Manhattan i New York mandag. Foto: REUTERS / NYPD Vis mer