SKADD: Den terrormistenkte 19-åringen er hardt skadd, og skal ikke være i stand til å kommunisere, noe som gjør at politiet er nødt til å vente med å avhøre ham. Foto: AP Photo
SKADD: Den terrormistenkte 19-åringen er hardt skadd, og skal ikke være i stand til å kommunisere, noe som gjør at politiet er nødt til å vente med å avhøre ham. Foto: AP PhotoVis mer

- Dzjokhar er ikke i stand til å snakke

Den terrormistenkte 19-åringen skal ha skader i halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 19 år gamle terrormistenkte Dzjokhar Tsarnajev ligger fortsatt hardt skadd på Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, det samme sykehuset hvor hans storebror Tamerlan Tsarnajev (26) døde etter en skuddveksling med politiet fredag.

Ifølge myndighetene er han trolig ikke i stand til å kommunisere, melder NTB.

Guvernør i Massachusetts, Deval Patrick, opplyser at tilstanden til 19-åringen er alvorlig, men stabil.

- Jeg tror ikke han er i stand til å kommunisere ennå, sa Patrick lørdag.

En offentlig tjenestemann sier til CNN News at Tsarnajev har en skade i halsen, og at han kanskje ikke vil være i stand til å snakke, noe som hindrer politiet i å avhøre ham.

- I narkose Det er foreløpig ukjent hva slags skader Tsarnajev har og hvordan behandling han får, men en polititjenestemann som kjenner hans tilstand sier til CNN at Tsarnajev er intubert og i narkose.

Tsarnajev skal likevel være i stand til å oppfatte hva andre sier til ham på sykehuset hvor han er innlagt.

- Jeg, og jeg tror alle i politiet, håper på at den mistenkte overlever, fordi vi har en million spørsmål, og de spørsmålene trenger svar, sa Patrick.

Ifølge TV-stasjonen CBS hevder kilder i politiet at Tsarnajev har to alvorlige skader. Det er mulig at 19-åringen forsøkte å ta sitt eget liv, ifølge kildene.

«Ulovlig stridende» USAs føderale kontor for offentlige forsvarere har opplyst at de vil be om å få representere den antatte terroristen, skriver NTB.

En gruppe republikanske senatorer, med John McCain i spissen, har imidlertid foreslått at Tsarnajev anses som en «ulovlig stridende». I så fall fratas han mange rettigheter og havner i samme kategori som fangene i Guantanamo-leiren.

Det var torsdag politiet offentliggjorde bilder av de to mistenkte brødrene. Natt til fredag skal brødrene ha skutt en politimann og kapret en bil, noe som førte til en dramatisk biljakt og skuddveksling med politiet.

Den eldste av de to brødrene, 26 år gamle Tamerlan Tsarnajev, ble skadd i skuddvekslingen, og døde senere på sykehuset. Dzjokhar kom seg imidlertid unna, og gjemte seg i bydelen Watertown helt til han ble oppdaget i en båt natt til lørdag, norsk tid.

GJEMTE SEG I BÅT: Politiet undersøker båten hvor 19 år gamle Dzjokhar Tsarnajev gjemte seg for store bevæpnede politistyrker i Watertown fredag. Foto: Darren McCollester / Getty Images / AFP
GJEMTE SEG I BÅT: Politiet undersøker båten hvor 19 år gamle Dzjokhar Tsarnajev gjemte seg for store bevæpnede politistyrker i Watertown fredag. Foto: Darren McCollester / Getty Images / AFP Vis mer