Dzjokhar Tsarnajev dømt til døden for Boston-terroren

21-åringen ble funnet skyldig på alle tiltalepunktene.

DØMT: Dzjokhar Tsarnajev (21) har tilstått å stå bak terroren i Boston sammen med broren Tamerlan. Nå er han dømt til døden. Foto: USAs justisdepartement / AFP / NTB Scanpix
DØMT: Dzjokhar Tsarnajev (21) har tilstått å stå bak terroren i Boston sammen med broren Tamerlan. Nå er han dømt til døden. Foto: USAs justisdepartement / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dzjokhar Tsarnajev (21), som har tiltått å stå bak terroren mot Boston Marathon i 2013, er dømt til døden, ifølge The New York Times.

21-åringens forsvarere har bedt om at han slipper dødsstraff og isteden soner i fengsel resten av livet, uten mulighet for løslatelse. Men juryen har altså valgt å gi ham dødsstraff.

Drøftet i 14 1/2 time Juryen drøftet straffeutmålingen i 14 1/2 time før de kom fram til en beslutning, som har resultert i et 20 siders dokument, ifølge The Guardian.

Dødsstraff er avskaffet som straffemetode i delstaten Massachusetts, men siden dette er en føderal rettssak, er henrettelse likevel en mulighet.

Tre tilskuere ble drept da Dzjokhar og storebroren Tamerlan sprengte to bomber ved målområdet for Boston Marathon 15. april 2013. 264 ble skadd. Tre dager seinere ble en poiltimann drept av brødrene.

Den store jakten som fulgte, resulterte i en skuddveksling med brødrene 19. april, der Tamerlan Tsarnajev ble drept. Dzjokhar ble funnet i en båt i opplag noen timer seinere, og ble pågrepet etter å ha blitt skutt av politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.