E. coli-mistanke hos jente i Sandefjord

Barnehagejente innlagt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei barnehagejente i Sandefjord er innlagt på sykehus med mistanke om E. coli-smitte.

Folkehelseinstituttet fikk onsdag varsel om et tilfelle av hemolytisk-uremisk syndrom (hus) hos jenta, og legene utreder nå om dette kan ha sammenheng med E. coli O157-utbruddet andre steder i landet, der til sammen fire barn er smittet hittil i år.

- Vi vet foreløpig ikke om dette tilfellet har noe med utbruddet å gjøre. Vi venter at dette blir klart i neste uke, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Han sier det nå blir tatt rutinemessige prøver av jenta og matvarer hos jentas familie. Ifølge Sandefjord Blads nettutgave står det bra til med jenta. Kommunen har sendt ut informasjon til de ansatte og til foreldrene til barna i barnehagen.

Folkehelseinstituttet arbeider med å systematisere og sammenstille store mengder innsamlet informasjon i forbindelse med E. coli-utbruddet.

- Vi ber foreldre og helsepersonell være ekstra årvåkne dersom de oppdager blodig diaré hos barn, sier Aavitsland.

Folkehelseinstituttet registrerte det første tilfellet av E. coli O157-smitte hos et barn i Sogn og Fjordane i januar. Barnet døde. Det andre tilfellet kom i Troms i februar, og i mars ble to søsken i Sør-Trøndelag smittet.

NTB