E-mail avslørte terroplaner

Pakistansk etteretning fant planer om nye terroranslag mot USA og Storbritannia på en datamaskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Informasjon funnet i forbindelse med arrestasjonen av Ahmed Khalfan Ghailani 25. juli kan ha ledet USA til å slå terroralarm søndag, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Ghailani var ettersøkt i forbindelse med terrorangrepene på amerikanske ambassader i Øst-Afrika i 1998. I forbindelse med arrestasjonen beslagla pakistansk etteretning en datamaskin, som inneholdt flere email med planer om terrorangrep i USA og Storbritannia, opplyser Pakistans informasjonsminster Sheikh Rashid Ahmed til nyhetsbyrået Associated Press.

Ifølge Ahmed har myndighetene også arrestert en annen al-Qaida-topp. Etteretningen tror vedkommende er data- og kommunikasjonsekspert, og at han har samarbeidet med etterforskerne.

- Han er en veldig ønsket mann, men jeg kan ikke si navnet nå, sier Ahmed til AP.

Pakistansk tv operer med navnet 'Noor Mohammed' - men det er ifølge en anonym etteretningsagent kun et alias.

Innenriksminister Faisal Saleh Hayyat bekrefter at Ghalini har bistått med viktig informasjon, men vil ikke si hva den handlet om.

Ahmed vil heller ikke bekrefte hvorvidt det var informasjon fra Ghalini eller dataeksperten som forårsaket at USA i går gikk ut og advarte mot et forestående terrorangrep på spesifikke mål, blant annet finansinstitusjoner i New York søndag (se lista).

AVSLØRT:Informasjon funnet i forbindelse med arrestasjonen av Ahmed Khalfan Ghailani 25. juli kan ha ledet USA til å styrke terrorberedskapen.