E-post avslører hvordan Unicare ville sikre fortsatt drift

Den kommersielle aktøren Unicare ble avskåret fra å drifte Ammerudlunden sykehjem videre. E-post avslører hvordan de ønsket å fortsette likevel.

IDEELL: Ammerudlunden ble inntil 1. april drevet av Unicare. I tråd med Oslo bystyres ønske drifter nå den ideelle stiftelsen Diakonhjemmet sykehjemmet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IDEELL: Ammerudlunden ble inntil 1. april drevet av Unicare. I tråd med Oslo bystyres ønske drifter nå den ideelle stiftelsen Diakonhjemmet sykehjemmet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo bystyre har vedtatt at 25 prosent av byens sykehjem skal drives av ideelle aktører innen 2025. For å nå dette politisk bestemte målet fikk ikke den kommersielle aktøren Unicare fortsette å drifte Ammerudlunden sykehjem, da kontrakten gikk ut 1. april.

I stedet ble videre drift lagt ut på anbud der bare ideelle aktører hadde anledning til å delta. Vinneren ble Diakonhjemmet, som nå drifter sykehjemmet i Groruddalen.

Her kunne historien sluttet, men den ideelle aktøren Godthaab mottok en e-post fra Unicare i fjor høst midt i anbudsprosessen. Den e-posten vekker sterke reaksjoner.

«Vi forestår driften»

Dagbladet har fått tilgang på e-posten (se faksimile) der Tom Tidemann, konsernsjef i Unicare, skriver at «Unicare har et sterkt ønske om å beholde og videreføre den gode driften vi har etablert på Ammerudlunden, men er avskåret fra å delta i konkurransen slik den nå er etablert».

Tidemann kommer så med tre forslag som skal sikre Unicare fortsatt involvering på Ammerudlunden.

  • «Unicare utarbeider nytt anbud for drift av Ammerudlunden på vegne av Godthaab som leverer anbudet
  • Anbudet vil utarbeides som en forbedret utgave av dagens driftsform
  • Dersom (når) Godthaab vinner anbudet inngår dere en driftsavtale med oss slik at vi forestår driften».

Diakonhjemmet, som vant anbudet og driver Ammerudlunden sykehjem i dag, sier at de aldri har hatt noen kontakt med Unicare og at det ville vært uaktuelt å bruke dem til å drifte sykehjemmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer