E-post-mysterium i Det hvite hus

Inntil 100.000 e-post-brev er på uforklarlig vis forsvunnet fra datamaskiner i Det hvite hus. USAs justisdepartement etterforsker det elektroniske forsvinningsnummeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste av de etterlyste e-postene handlet ifølge kilder i Washingtons politiske miljø om valgkampspørsmål. Men mange av dem skal også ha hatt med følsomme handelspolitiske spørsmål å gjøre, og noen dreide seg også om den beryktede og betente Lewinsky-affæren.

Dette var saken der president Bill Clinton ble truet med riksrettsdom og avskjedigelse, fordi han angivelig skulle ha hatt et seksuelt forhold til en deltidsmedarbeider i Det hvite hus og etterpå løyet om affæren. Saken ble imidlertid lagt til side av Kongressen i Washington.

Et utvalg i Kongressen har bedt om å få utskrifter av e-post-brevene, men talsmenn for Det hvite hus sier mailene ikke lenger lar seg oppspore. Rykter i det politiske miljø vil ha det til at medarbeiderne ved presidentens kontor har fått beskjed om å slette e-postene.

Republikanske politikere og kommentatorer mener mailene kan ha inneholdt bevis for at Clinton og hans visepresident Al Gore brukte tvilsomme midler i valgkampen i 1996. Gore har sikret seg nominasjonen som demokratenes kandidat ved presidentvalget til høsten.

(NTB)