E-post om Høie: «lot det skinne gjennom» at Hjelset var det beste alternativet

Styreleder i Helse Møre og Romsdal møtte helseministeren på gangen.

MENER HØIE INTRUERTE:  styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal skrev i en epost at helse- og omsorgsminister Bent Høie «lot det skinne gjennom» at Hjelset var det beste alternativet.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MENER HØIE INTRUERTE: styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal skrev i en epost at helse- og omsorgsminister Bent Høie «lot det skinne gjennom» at Hjelset var det beste alternativet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag ble det kjent at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) går for å legge det nye sykehuset på Nordvestlandet til Molde. Saken har skapt sterk debatt lokalt, både i helseforetaket og blant folk.

Fra søndag klokka 11 holdes et ekstraordinært styremøte i Helse Møre og Romsdal om juridiske vurderinger rundt plasseringen av nytt sykehus. Ordførerne på Nordmøre ber om at møtet utsettes.

Foran møtet har helseforetaket lagt ut en juridisk vurdering av prosessen forut for administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal Astrid Eidsviks avgang. Her refereres det til en epost styreleder Stein Kinserdal skrev til Eidsvik 4. desember - samme dag som hun trakk seg. 

«Lot det skinne gjennom» Jeg er i Oslo i Spektersammenheng, og fikk tilfeldig ett minutt med Bent Høie. Han lurte på hvordan innspurtsuka i Møre og Romsdal, og jeg sa den er krevende, særlig for deg/dere. Han sa det vi vet; at det er viktig at innstillinger til vedtak i HMR og HMN peker på samme lokalisering. Jeg svarte ham ved å si at det er gode begrunnelser for begge tomtealternativ. Han lot det da skinne gjennom, men uten at han sa det eksplisitt, at han mener Hjelset er det opplagte valget. Han ble trukket videre inn i lokalet før jeg fikk spurt ham om han ville ha foretaksmøte på saken. Jeg er klar over at ovenstående ikke nødvendigvis bidrar i dine avklaringsrunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer