- E-post underslag

I går ransaket Økokrim leiligheten til finanssjef Stein Vidar Helset (30) i Finance Credit. Økokrim mener finanssjefen kan ha underslått kundenes penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for siktelsen er en e-post som Økokrim har funnet i Helsets elektroniske postkasse i Finance Credits lokaler på Sjølyst i Oslo.

Økokrim har under etterforskningen av Finance Credit-skandalen avdekket opplysninger som kan tyde på at finanssjefen har underslått, eller medvirket til å underslå, penger som tilhører selskapets kunder.

Etterforskningsledelsen har forsøkt å holde siktelsen mot Helset skjult, og frykter at medieomtale av saken kan skade etterforskningen.

Torsdag gikk Økokrim til Oslo forhørsrett med begjæring om å ransake leiligheten til finanssjefen på Oslos vestkant. Fredag ettermiddag slo de til og tok beslag i siktedes PC.

Elektroniske spor

Bakgrunnen skal være at de er på jakt etter elektroniske spor som kan koble Helset til de to hovedmistenkte i saken, Trond G. Kristoffersen og Torgeir Stensrud. Ifølge Dagbladets opplysninger, prøver Økokrim nå å finne ut om Helset har kommunisert med de to hovedsiktede via sin hjemme-PC.

Helset er siktet for underslag. Oslo forhørsrett mener det er skjellig grunn til å mistenke Helset for overtredelse av straffelovens paragraf 255 andre straffealternativ.

- Avslørt av e-post

I e-posten som Økokrim har funnet i Helsets elektroniske postkasse, skal det framkomme at han har overført klientmidler til en konto i Sparebanken Øst.

Økokrim har innhentet dokumenter fra Sparebanken 1, der klientkontoen står registrert. Ifølge Dagbladets opplysninger har Økokrim funnet ut at Helset har overført klientmidlene til en kassakredittkonto som Finance Credit Norge AS har i Sparebanken Øst.

Assisterende sjef i Økokrim, Erling Grimstad, vil ikke kommentere den nye siktelsen. Førstestatsadvokat Morten Eriksen har påtaleansvar i saken.

- Økokrim har overhodet ingen kommentar til denne saken, var alt Eriksen ville si til Dagbladet i går kveld.

- Dere har siktet finanssjef Helset for underslag. Har han fått oppnevnt forsvarer?

- Jeg vil ikke si noe om dette, svarer Eriksen.

Fengslet på nytt

Dagbladet får bekreftet at etterforskerne har funnet flere kritikkverdige forhold i Finance Credit-systemet, som også kan rammes av straffeloven. Det er ventet at flere personer som hadde sentrale posisjoner i selskapet, også kan bli siktet i finansskandalen.

Ifølge Dagbladets opplysninger viser etterforskningen så langt at det kan være andre enn Torgeir Stensrud og Trond G. Kristoffersen som har utført kriminelle handlinger. Det bekreftes at de to hovedsiktede samarbeider tett med politiet. De skal så godt de har kunnet lagt alle kortene på bordet. Forklaringene skal så langt være etterprøvet av Økokrim. Dagbladet får opplyst at de siktede ikke er konfrontert med store uoverensstemmelser i forklaringene.

I går ble de to hovedsiktede i finansskandalen, Trond G. Kristoffersen og Torgeir Stensrud, varetektsfengslet i to nye uker med brev- og besøkskontroll.

FIKK SPARKEN: Her kommer finanssjef Stein Vidar Helset i Finance Credit hjem. Først fikk han og de rundt 45 ansatte sparken, og så ble Helset informert om at han er siktet for underslag.
BESLAGLA PC-EN: Etterforskere fra Økokrim ransaket i går Stein Vidar Helsets leilighet på Oslos vestkant. De dro av gårde med Helsets PC.