Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp og Ulf Leirstein-varsling

E-posten som avslører at FpU ble varslet om Leirstein i 2013

Espen Teigen sier han ikke kan huske e-posten.

HEVDER TEIGEN BLE VARSLET I 2013: En e-post fra daværende leder i Sarpsborg FpU, Erik Nilssen, skal ha varslet Espen Teigen om Leirstein-saken. Foto: INGAR STORFJELL/Aftenposten/NTB Scanpix
HEVDER TEIGEN BLE VARSLET I 2013: En e-post fra daværende leder i Sarpsborg FpU, Erik Nilssen, skal ha varslet Espen Teigen om Leirstein-saken. Foto: INGAR STORFJELL/Aftenposten/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere nestlederen i Sarpsborg FpU, Erik Nilssen, ble vinteren 2013 forsøkt ekskludert fra FpU, men eksklusjonssaken ble trukket.

Nilssen sier han i forbindelse med eksklusjonssaken sendte en mail til daværende generalsekretær i FpU, Espen Teigen, der han påpekte at inhabilitet hos en av dem som skulle behandle eksklusjonssaken. Som dokumentasjon la han ved SMS-er som dokumenterte et intimt forhold mellom denne personen og Ulf Leirstein.

Mener det var kjent

Til Dagbladet sier Nilssen at han ikke fikk spørsmål fra Teigen om denne SMS-en, og heller ikke kjenner til om informasjonen ble sjekket eller formidlet videre til hovedkontoret.

FORESLÅR TREKANT: Ulf Leirstein foreslo trekantsex med en 15-åring i partiet på SMS til et kvinnelig partimedlem. Skjermdump.
FORESLÅR TREKANT: Ulf Leirstein foreslo trekantsex med en 15-åring i partiet på SMS til et kvinnelig partimedlem. Skjermdump. Vis mer

«Refererer til vår samtale tidligere i dag. Du bad om å få tilsendt bilder av sms-ene fra Leirstein», skriver Nilssen til Teigen, ifølge NRK.

Listhaug-rådgiver

Espen Teigen forteller Dagbladet at han ikke kan huske å ha mottatt denne e-posten.

- Jeg kan ikke erindre dette. Dette er fem år siden, og jeg fikk veldig mange e-poster hele tiden. Ut ifra det som er kommet fram nå, så har jeg fått en slik e-post, men jeg husker det ikke, sier Teigen til Dagbladet.

- Dersom du har mottatt e-posten, ville du da gått videre med den?

INTIME SMS-ER: Ulf Leirstein har trukket seg fra sine politiske verv etter SMS-avsløringene. Skjermdump.
INTIME SMS-ER: Ulf Leirstein har trukket seg fra sine politiske verv etter SMS-avsløringene. Skjermdump. Vis mer

- Jeg kan ikke spekulere i dette, all den tid jeg ikke husker om jeg har mottatt en e-post om dette, sier Teigen.

- Men hva er prosedyren?

- Prosedyren er at man undersøker saken nærmere før man eventuelt går videre med den, men dette er over fem år siden. Jeg kan ikke huske denne saken.

Nilssen informerte også om SMS-en, som NRK avslørte, der Leirstein foreslår trekantsex med en 15-åring:

«Samt at han, som det framkommer av sms-er (kan også i tillegg bekreftes av kvinnen som var involvert med dem), har hatt et meget nært intimt forhold til Ulf Leirstein».

Erik Nilssen mener SMS-ene, som nå har ført til at Ulf Leirstein har trukket seg som parlamentarisk nestleder og fra justiskomiteen på Stortinget, var kjent i Sarpsborg Frp og av flere Frp-politikere i Østfold.

Den andre stortingsrepresentanten fra Østfold, Erlend Wiborg, sier han ikke kommenterer Leirstein-saken.

- Ikke spor

Assisterende generalsekretær i Frp, Øistein Lid, sier til Dagbladet at partikontoret ikke har funnet noe i arkivene om den omstridte SMS-en om trekantsex med en 15-åring.

Tidligere leder av Frps organisasjonsutvalg, Per Arne Olsen, sier han ikke har sett denne SMS’ en eller hørt om den.

Tidligere stortingsrepresentant fra Østfold Frp, Jon Gåsvatn, sa til NRK i går at han ønsket å varsle om Ulf Leirstein i en samtale med Frp-leder Siv Jensen høsten 2012. Ifølge Gåsvatn sa Jensen at «jo mindre hun visste, jo bedre».

Jensen svarte at hun ikke husker denne samtalen, men beklaget at varslene om Leirstein ikke ble godt nok håndtert.

Ifølge partiets retningslinjer skal alle varsler gå til et eget, bredt sammensatt organisasjonsutvalg.

- Varslet ikke om SMS

Gåsvatn sendte et notat på 25 sider om Leirstein til partiets organisasjonsutvalg, som da var ledet av Per Arne Olsen.

- Gåsvatn sendte oss et varsel, men SMS-n var ikke en del av den. Vi behandlet den, men den inneholdt andre ting i forbindelse med nominasjonen. Jeg kan ikke erindre at han sendte eller viste meg den. Jeg tror bestemt at vi hadde reagert om jeg hadde mottatt den, og handlet, skriver Olsen i en mail.

Han sier han så SMS-en om Leirstein første gang da den nå ble vist på NRK.

Gåsvatn bekrefter at SMS-en ikke var med i dokumentet han sendte, fordi han ikke ble kjent med den før seinere.

Varslet muntlig

Men Gåsvatn sier han varslet muntlig, og prøvde å kontakte daværende generalsekretær Finn Erik Holm med denne informasjonen, men ifølge Gåsvatn var Holm ikke interessert.

- Dersom Frp sentralt hadde ønsket å vite om saken og tatt tak, ville det kunne ha hjulpet den daværende 15-åringen, som har slitt med dette, sier Gåsvatn.

Dagbladet har ikke lyktes i å få Holms kommentar.

På spørsmål om Frp har ferdigbehandlet sakene om Leirstein, og om det er aktuelt med ytterligere reaksjoner overfor han, svarer assisterende generalsekretær Øistein Lid:

- Jeg kan ikke kommentere den interne saksbehandlingen i organisasjonsutvalget. Men utvalget har merket seg at han har trukket seg fra samtlige tillitsverv som han hadde.

Erik Nilssen er ikke lenger medlem i Frp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!