New York Times om Donald Trump

E-poster avslører desperasjonen

Nye e-poster viser hvordan Donald Trump og hans allierte jobbet for å få underkjent høstens valgresultat, og presenterte flere ville konspirasjonsteorier, blant annet om italiensk innblanding.

DESPERASJON: Donald Trump avbildet i Orlando i februar i år. Foto: REUTERS/Octavio Jones/File Photo
DESPERASJON: Donald Trump avbildet i Orlando i februar i år. Foto: REUTERS/Octavio Jones/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er New York Times som har fått tilgang til disse e-postene.

Ifølge avisa viser mailene at Trumps stabssjef, Mark Meadows, gjentatte ganger presset på til Justisdepartementet for at de skulle etterforske flere konspirasjonsteorier om valget i 2020, som endte med seier til Joe Biden.

De skriver at Meadows sendte fem e-poster til daværende riksadvokat Jeffrey A. Rosen i løpet av den siste uka av desember i fjor, og starten av januar i år. Hvor han ba riksadvokaten gå gjennom skrotede anklager om valgfusk i New Mexico.

Vill italiensk konspirasjon

Meadow presenterte i tillegg flere konspirasjonsteorier, og sto på at Trump var den egentlige vinneren.

De gjengir blant annet denne teorien:

- Det inkluderte en teori om at folk i Italia hadde brukt militær teknologi og satelitter til å fjernstyre stemmemaskiner i USA, og bytte stemmene fra Trump til Joe Biden.

E-postene viser ifølge avisen også at Trump og hans team fortsatte å kjempe fram til de siste dagene hans som president i januar tidligere i år før Joe Biden overtok.

Ifølge New York Times ble e-postene oppdaget som følge av en etterforskning om justisdepartementets ansatte var involverte i Trumps forsøk på å få snudd valgresultatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer