Goliat-bråket

E-poster lager mer bråk for Terje Søviknes

Beskyldes for å bestille tall som motvirker oljeskepsis.

AVVISER PRESS: Olje- og energiminister Terje Søviknes sier det ikke er noe unormalt med e-postene fra departementet til Eni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVVISER PRESS: Olje- og energiminister Terje Søviknes sier det ikke er noe unormalt med e-postene fra departementet til Eni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): E-poster på avveie skaper mer problemer for olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp).

E-postutvekslingen er mellom olje- og energidepartementets ekspedisjonssjef Lars Erik Aamot og Andreas Wulff, representant for italienske Eni i Norge. Saken er først omtalt på Upstream.

I e-postene, som også Dagbladet har fått tilgang på, ber Lars Erik Aamot Eni oppgi hvilket år Goliat-feltet går i pluss, slik at Søviknes kan svare Stortinget på det samme.

«Det er en passus vi må være helt 100 prosent sikre på at vi har forstått riktig - det vil nok bli oppfølging på dette punktet. Det er når kontantstrømmen fra Goliat går i null - med 2019 svekkes et av argumentene mot lønnsomhet ved olje og gass i BH betydelig. Vi skriver nå blant annet i brevet. "Goliat-feltet startet produksjon i mars 2016 og forventet levetid omtalt i PUD er 15 år. Operatøren anslår at feltes samlede inntekter, fratrukket driftskostnader, overstiger investeringskostnaden i løpet av 2019», skriver Aamot i e-posten datert 9. oktober.

Feilinformasjon

Goliat-feltet har hatt en rekke problemer etter at produksjonen startet i mars i fjor. Ifølge miljøstiftelsen Bellona er det så langt rapportert om 47 hendelser på plattformen, inkludert gasslekkasjer, strømbrudd og skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer