Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

E-sjef dømt for å påvirke presidentvalg

Agentene svertet motstandere til sjefens favoritt i sosiale medier.

 DØMT FOR INNBLANDING I PRESIDENTVALGET:  Sør-Kores tidligere etterretningssjef Won Sei-hoon (i midten) i retten i Seoul tirsdag. Foto: Yonhap/Reuters/NTB Scanpix.
DØMT FOR INNBLANDING I PRESIDENTVALGET: Sør-Kores tidligere etterretningssjef Won Sei-hoon (i midten) i retten i Seoul tirsdag. Foto: Yonhap/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere lederen av den koreanske etterretningstjenesten, Won Sei-hoon,er dømt til tre års fengsel for å ha ledet en svertekampanje før forrige valg.

Ifølge dommen innledet den koreanske etterretningstjenesten (NIS) en svertekampanje mot rivalene til Park Geun-hye foran presidentvalget i 2012.

NIS-agenter hyllet samtidig Park i sosiale medier, og valget endte med at hun vant en knepen seier og ble Sør-Koreas første kvinnelige president.

Won Sei-hoon ble avsatt i 2013 og senere dømt til to års fengsel for korrupsjon.

- Forsøkte å intervenere valget
I september i fjor ble han også funnet skyldig i brudd på valgloven, som forbyr NIS og NIS-ansatte å involvere seg i politikk.

Dommen lød opprinnelig på to og et halvt år betinget fengsel, men ble mandag opphevet av høyesterett og omgjort til tre års ubetinget fengsel.

- Won forsøkte å intervenere i valget, slo dommer Kim Sang-hwan fast overfor nyhetsbyrået Yonhap.

(NTB-AFP-DPA).

 SKAL HA FÅTT VALGHJELP AV E-SJEF:  Sør-Kores president Park Geun-hye 12. januar i år holder tale under den lokale nyttårsfeiringen i presidentpalasset i Seoul, Det blå hus. Foto: JUNG YEON-JE, AFP/NTB Scanpix.
SKAL HA FÅTT VALGHJELP AV E-SJEF: Sør-Kores president Park Geun-hye 12. januar i år holder tale under den lokale nyttårsfeiringen i presidentpalasset i Seoul, Det blå hus. Foto: JUNG YEON-JE, AFP/NTB Scanpix. Vis mer