ETTERRETNINGSSJEF: General og sjef for e-tjenesten Kjell Grandhagen bekrefter at nordmenn har fått terrortrening i utlandet, men vil ikke kommentere enkelttilfeller. Foto: Håkon Eikesdal
ETTERRETNINGSSJEF: General og sjef for e-tjenesten Kjell Grandhagen bekrefter at nordmenn har fått terrortrening i utlandet, men vil ikke kommentere enkelttilfeller. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

E-tjenesten: - Nordmenn har fått terroropplæring

- Kan komme tilbake som terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjefen for Etterretningstjenesten, general Kjell Grandhagen, bekrefter at nordmenn har fått terroropplæring i konfliktområder i utlandet.

Grandhagen vil ikke kommentere den aktuelle saken der den britiske avisen Sunday Times hevder at en etnisk nordmann skal brukes i et angrep mot et amerikansk passasjerfly.

- Vi er kjent med flere saker der nordmenn har vært ute i treningsleire i konfliktområder rundt om i verden, sier Grandhagen til NRK.

Generalen sier imidlertid at det er grunn til å bekymre seg over en utvikling der ungdom fra Norge blir rekruttert av Al-Qaida.

- Dette at mennesker drar ut fra våre vestlige samfunn til treningsleire i konfliktområder, åpner muligheten for at de kommer tilbake som terrorister. Det beste virkemiddel for å motvirke en slik utvikling er at folk rundt om i lokalsamfunnene følger med, er årvåkne og melder fra hvis de ser noe unormalt, sier sjefen for E-tjenesten.

Sunday Times siterer etterretningskilder som hevder at den aktuelle nordmannen konverterte til islam i 2008, ble radikalisert og dro til Jemen der han gjennomgikk et flere måneders treningsprogram. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer