E-tjenesten taus om norsk terrorist

- Ingen kommentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterretningstjenesten følger med på terrorvirksomhet utenfor Norges grenser, men har ingen kommentarer til at den norske al-Qaida-rekrutten skal være utvalgt til å gjennomføre et angrep mot et amerikansk passasjerfly.

Det var den britiske avisa Sunday Times som søndag brakte nyheten om hvilke konkrete planer al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) har for den norske konvertitten.

Avisa skriver at nordmannen som skal ha fått opplæring i terrorisme i Jemen, trolig er utvalgt til å gjennomføre det planlagte angrepet mot et amerikansk passasjerfly i oppløpet mot OL i London denne sommeren.

Mens Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger med på eventuelle terrortrusler i Norge, er det Etterretningstjenesten - E-tjenesten - som har ansvaret for å følge med på terrorvirksomhet utenfor Norges grenser.

- Det vi gjør er å følge med på grenseoverskridende terrorisme. Vi kan ikke gå inn på og kommentere enkeltsaker, sier forsvarssjefens talsmann Bent-Ivan Myhre til NTB.

Myhre som søndag morgen selv ikke hadde lest artikkelen i Sunday Times, vil verken bekrefte eller avkrefte om E-tjenesten er informert om de angivelige planene om et angrep. Tidligere har E-tjenesten heller ikke villet kommentere opplysningene om nordmannen som først ble kjent gjennom det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press sist mandag.

Myhre sier på generelt grunnlag at etterretningstjenesten følger med på internasjonal terrorvirksomhet og også på det de kaller grenseoverskridende terrorisme, det vil si personer som har reist ut av Norge og befinner seg i en treningsleir i utlandet.

(NTB)