E16 i Hordaland stengt etter ras

Ras i Hordaland stenger E16.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E16 mellom Evanger og Bolstad er inntil videre stengt etter at det natt til fredag gikk et ras ved Kattadalen i Hordaland. Veien kan bli stengt i flere dager.

Klokken 02.30 natt til fredag gikk rasalarmen på E16 mellom Bolstadøyri og Evanger.

- Et relativt stort ras på rundt 200 kubikkmeter løsmasser raste ned fra rundt 100 meter oppe i fjellsiden. Massene la et sikringsgjerde flatt og E16 ble dekket. Vi vurderer nå om det er sikkert å rydde veien, sier distriktssjef for Vegvesenet i Voss og Hardanger, Arnfinn Ansok til NTB.

Politiet søkte gjennom massene natt til fredag og ingen ble tatt av raset. Veien blir fortsatt stengt inntil videre, og det er omkjøring via riksvei 13 og riksvei 7 for tungtrafikk. For personbiler er det mange omkjøringsmuligheter via mindre veier i området, opplyser Ansok.

- Siden raset løsnet såpass høyt oppe, er det mye løsmasser som ligger igjen på vei ned. Det er meldt nedbør framover, og det er fare for at disse massene kan rase ut. Derfor har vi nå en geolog på befaring i helikopter. Han vil vurderer om vi skal spyle ned de gjenværende løsmassene, sier Ansok.

(NTB)

Foto: Arnstein Karlsen
Foto: Arnstein Karlsen Vis mer