Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

E16 ved Voss stengt etter flere ras

Flom og nedbør skaper store problemer.

GIKK OVER SINE BREDDER: De store nedbørsmengdene den siste tiden har fått elven ved Skromle bru til å flomme over i ettermiddag. Foto: TORKJELL KJOSÅS
GIKK OVER SINE BREDDER: De store nedbørsmengdene den siste tiden har fått elven ved Skromle bru til å flomme over i ettermiddag. Foto: TORKJELL KJOSÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kraftig nedbør skaper store problemer i Voss-distriktet nord i Hordaland i ettermiddag.

- På E16 i er det gått to ras. Det ene, mellom Gudvangen og Stalheimstunnelen er ganske stort. Det er fem meter høyt og 70 meter bredt. I tillegg er det mer løst materiale i fjellsiden så vi kan ikke gå inn å rydde det nå. Så er det også gått et ras, mellom Stalheimtunnelen og Sivletunnelen. Her er det mindre stein, men det er så pass at det ikke er mulig å komme seg gjennom der, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

I tillegg er det flom ved Skromle bru mellom Tvinde og Sundve der en elv har gått over sine bredder. Ifølge operasjonsleder står det representanter fra Statens vegvesen i vadestøvler og følger situasjonen fra minutt til minutt.

- Skromle bru er stengt igjen. Jeg får akkurat nå beskjed om at det er 47 centimenter vann på veien og det er bare store biler som kommer seg over, sier vaktoperatør Eli Solberg i Statens Vegvesen til Dagbladet.no.

Enkelte medier har meldt at det står biler innesperret mellom rasene.

- Dette har vi ikke fått bekreftet, sier operasjonslederen.

Klokka 20 melder Vegvesenet at det begynner å bli bedre framkommelighet på veien i Hordaland, men at det fremdeles er problemer i Hardanger og Sogn.

- Vi har ikke fått meldinger om biler som står fast, men enkelte deler av E16 er stengt på grunn av det store raset som gikk tidligere i dag, sier Eli Solberg.

Opprydningen etter raset starter først ut på dagen i morgen. Veien holdes stengt inntil videre.

- Jeg tror vi må vente til at været har roet seg og ta en ny vurdering. Det har vært ekstremt mye nedbør her, sier hun og fortsetter:

- Skromle bru, der en elv har gått over sine bredder, er stengt igjen. Jeg får akkurat nå beskjed om at det er 47 centimenter vann på veien og det er bare store biler som kommer seg over.

Heller ikke her er det så mye Vegvesenet kan gjøre.

- Vi må pent vente til at vannet har trukket seg tilbake. Jeg vet at det er mange som kjører veldig lange omveier i dag, og det vil jeg også anbefale videre i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling