E18-åpning utsatt etter nye tunnelproblemer

Fant svakheter i sikkerhetssystemene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpningen av den nye E18-strekningen i Vestfold er utsatt på grunn av svakheter i sikkerhetssystemene i de nye tunnelene.

Gjennom interne kontroller har Statens vegvesen avdekket ustabilitet i sikkerhetssystemene i tre tunneler som ennå ikke er tatt i bruk.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) skulle foreta den storstilte åpningen av veistrekningen E18 mellom Kopstad og Gulli i Vestfold tirsdag, men seremonien må nå utsettes på ubestemt tid.

Ustabilt system

- Vi tar først og fremst hensyn til sikkerheten og har derfor tatt denne tunge beslutningen, sier regionveisjef Andreas Setsaa i Statens vegvesen Region sør.

- Vi har slitt med å få en stabil drift på systemene. Dessverre har vi ikke lykkes med å løse de mange komplekse tekniske utfordringer som dukket opp i forbindelse med ferdigstillelsen, sier Setsaa.

Den nye strekningen har tre tunneler som til sammen utgjør 2.470 meter. Det er installert sikkerhets- og varslingssystem som er koblet opp mot veitrafikksentralen i Porsgrunn, men kontrollen viser at forbindelsen ikke er stabil.

Strekningen inngår i utbyggingen av gjennomgående motorvei fra Oslo til Kristiansand.


Beklager

- Jeg ønsker ikke å angi ny åpningsdato. Det har vært betydelige problemer med disse systemene i ferdigstillelsesfasen. Jeg vil foreta en total gjennomgang og omfattende testing av alle systemer før jeg fastsetter ny dato, sier Setsaa.

E18 VED KOPSTAD: Veistrekningen på E18 mellom Kopstad og Gulli i Vestfold skulle åpnes tirsdag, men seremonien må nå utsettes på ubestemt tid. Foto: Scanpix
E18 VED KOPSTAD: Veistrekningen på E18 mellom Kopstad og Gulli i Vestfold skulle åpnes tirsdag, men seremonien må nå utsettes på ubestemt tid. Foto: Scanpix Vis mer

Det som har skjedd er beklagelig, først og fremst for trafikantene, mener regionsjefen.

- Det viktigste nå er å sette full trøkk på arbeidet med å finne ut av problemene og få systemene i drift så raskt som mulig, sier han.

NTB