Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- E18 blir stengt i veldig lang tid framover

Søylen til brua henger i løse lufta.

 MANDAG KVELD:  Den ene pilaren til Skjeggestadbrua ved Bentsrud i Holmestrand står i løse lufta. Brua går over Mofjellbekken ved Bentsrud i Holmestrand. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix.
MANDAG KVELD: Den ene pilaren til Skjeggestadbrua ved Bentsrud i Holmestrand står i løse lufta. Brua går over Mofjellbekken ved Bentsrud i Holmestrand. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E18 ved Holmestrand vil være stengt lenge etter at fundamentet under Skjeggestadbrua falt sammen etter et jordras mandag ettermiddag.

- Veien kommer til å være stengt i veldig lang tid framover. Det har gått et jordras under brua, slik at pilarene som holder brua oppe har sviktet.

Statens vegvesen melder i kveld at ferjeselskapet Bastø Fosen vil øke kapasiteten på strekningen Horten - Moss.

Omkjøringer
Nordgående trafikk i retning Oslo er omdirigert til fylkesvei 313 via Holmestrand.

Sørgående trafikk har avkjøring til fylkesvei 35 i retning Skien og Hvittingfoss der veikroa ligger over E 18.

I løse lufta
- Det er en alvorlig dump på brua, og søylen til brua henger i løse lufta, sier Jarle Steinnes, vakthavende brannsjef i Vestfold interkommunale brannvesen, til NRK.

Ingen personer kom til skade i hendelsen, men mange bilister ble evakuert fra bilene sine.Brua går over Mofjellbekken like ved Skjeggestaddalen like før avkjøringen til Holmestrand. E18 er inntil videre stengt i begge retninger.

Fortsatt bevegelse
Mandag ettermiddag var det fortsatt bevegelse i brua, ifølge vitner på stedet. (NTB/Dagbladet).

Først opplyste politiet at det var en brist i brua, og at den var stengt for trafikk. Senere viste det seg at brua har falt delvis sammen.

Tre tunge kjøretøyer, en minibuss og en del personbiler sto mandag ettermiddag igjen på stedet. Rundt 45 personer ble evakuert.

(NTB/Dagbladet).