STENGT: E18 vd Liertoppen vil være stengt i begge retninger i flere timer torsdag. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix.
STENGT: E18 vd Liertoppen vil være stengt i begge retninger i flere timer torsdag. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix.Vis mer

E18 på Liertoppen stengt for all trafikk fram til klokka 12

Statens vegvesen regner ikke med å åpne E18 for trafikk før eter klokken 12.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi anbefaler folk å ta toget eller å vente med å reise inn mot Oslo. Folk som har muligheten til det bør ha hjemmekontor i dag, sier Tore Braaten, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Omkjøringsveiene vil raskt bli fylt opp og er intet reelt alternativ ifølge Braaten. For veiene om Røyken eller om Skaret og ned E16 til Sandvika er tradisjonelt sterkt belastet fra før i morgenrushet, skriver Drammens Tidene.

Stor belastning og kø - Det er stor belastning på veiene som er de alternative kjørerutene til E18. De som kommer fra Drammen og kjører Oslofjordtunellen vil komme over i en ny kø som er ved Vinterbro. Der er det vanligvis kø og denne vil bli mye lengre nå, men det er det beste alternativet slik vi ser det, sier trafikkopperaktør hos vegtrafikksentralen Annie Serup til Dagbladet.

- Når en kjempestor vei som dette stenges blir det trafikkale konsekveser som vil vare i mange timer, sier trafikkopperaktør hos vegtrafikksentralen Annie Serup til Dagbladet.

Det er allerede lange køer på sideveiene til E18. En innringer forteller at det tok 45 minutter med bil fra Damtjern til Statoil-stasjonen på Lierskogen. Dagbladets reporter på stedet sier at det står bom fast på sideveiene.

- Vi er nå ute og skilter, men det viktigste er å informere via media. E18 blir stengt til lunsjtider, sier Braaten.

Veivesenet gjør klart til opprydding og feiing når politi er ferdig på stedet og bergingsbiler har fjernet bilene. Det er mye glassbiter og oljesøl som må renses opp fra ulykkesstedet.

- Husk at det tar tid å fjerne vogntog fra et ulykkessted, sier Braaten til Drammens Tidene.